Шаховий меморіал Івана Черняховського у Вапнярці

Обласний шаховий турнір пам’яті Івана Черняховського виграв зі стовідсотковим результатом 25-річний кандидат у майстри з Вінниці Георгій Галич. Змагання були організовані шаховою Федерацією Вінниччини, Федерацією шахів Томашпільського р-ну (президент – Володимир Павловський), начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Томашпільської РДА Григорія Слободяна за підтримки народного депутата України Івана Спориша, який особисто був присутній на відкритті, побажав шахістам гарної гри і зауважив, що шахи дуже корисне занняття особливо для молоді. Вони відбулися у Вапнярці, у приміщенні школи № 1 імені генерала армії, двічі героя Радянського Союзу  Івана Черняховського. Він був дуже сміливою людиною, бував на передовій, загинув у Східній Прусії.

Окремо провели два турніри. Змагалися гравці з Вінниці, Жмеринки, Жмеринського, Крижопільського, Піщанського, Томашпільського і Тульчинського районів. У головному турнірі (серед дорослих та старших юнаків) з незвично вдалим результатом 7 очок з 7 можливих переміг Георгій Галич. Це вже його друга перемога у Вапнярці поспіль. Друге місце здобув 41-річний кандидат у майстри Михайло Шафір (обидва – Вінниця) - 6 очок. Третє місце - 14-річний першорозрядник Павло Назаренко з вінницького клубу «Романтик» і МДЮСШ №6. Цікаво, що  головному турнірі 5 очок набрала 14-річна першорозрядниця з ДЮСШ №6 Карина Степанюк, яка в загальному заліку здобула четверте місце, а серед дівчат – перше. Результати змагань показали, що молодь вдало «тисне» на досвідчених шахістів.

У турнірі підлітків (до 12 років) переміг 11-річний першорозрядник Богдан Станіславський з клубу «Романтик». На другому та третьому місцях – 11-річні Назар Гульченко та Катерина Скакун з Вінницької ДЮСШ №6.

Змагання були організовані на пристойному рівні, адже переможці, призери, а також шахісти в різних номінаціях отримали грошові і речові призи, а для всіх учасників був організований безкоштовний обід. 

Дякуємо Томашпільцям за розвиток шахів на Вінниччині!

Таблиці:

Маша Шахова, прес-аташе ВОФШ






0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий