КОМАНДНИЙ ЧЕМПІОНАТ ОБЛАСТІ В ЛИПОВЦІ

В одному з найісторичніших міст України, самому георгафічному центрі України м.Липовець вже в 15-й раз відбувся командний чемпіонат Вінниччини з шахів. В змаганнях прийняли участь 8 найсильніших шахових центрів області. Звичайно фаворитом вважалась команда міста над Бугом, адже вінницька шахова Федерація та вінницька дитячо-юнацька шахова школа займають передові позиції не тільки в межах області, але й всієї України. Але перемога далась шахістам з обласного центру не так легко, як прогнозувалось перед початком турніру. Причиною тому є те, що шахи в області розвиваються потужними темпами. В багатьох обласних осередках відкриваються нові шахові клуби, в спортивних школах працюють тренери з шахів, а при будинках дітей та юнацтва відкриваються шахові гуртки. І це тільки радує, адже якщо є здорова конкуренція вінницьким шахістам, то від цього виграють всі.

А тепер перейдемо безпосередньо до підсумків. В упертій боротьбі перемогли вінниччани в складі: Віктор Матвіїшен, Микола Боднар, Георгій Галич, Костянтин Мельніков і Надія Шпанко. Друге місце виборола молода команда з м.Жмеринки, що пам'ятає великого гросмейстера Остапа Бендера, в складі: Артур Роєнко, Андрій Завіруха, Віктор Личкін, Віталій Дудник і Альона Проценко. Третє місце в команди м.Калинівки: Олександр Штельмах, Володимир Кравченко, Володимир Рубецький (75 років!), Володимир Яковець і Аліна Журавель. Не потрапили в трійку минулорічні призери з м.Могилів-Подільського та господарі – команда Липовецького району, але тим цікавішим був турнір, в якому весь час зберігалась інтрига.

Гостинні організатори встановили також призи переможцям по дошках. Першу дошку виграв Віктор Матвіїшен (Вінниця), переможцем на 2-й став Микола Боднар (Вінниця), на 3-й Анатолій Спірін (команда Вінниця-2), на 4-й Юрій Адамлюк (Липовецький р-н), а 5-у жіночу виграла Надія Шпанко (Вінниця). Організатори в особі Липовецької Федерації шахів (президент Віталій Ковальчук, заступник Олександр Роговий та компанія), міської влади та спонсорів провели турнір на відмінно, про що свідчили гостинний теплий прийом та непогані призи переможцям!

Микола Боднар – президент Федерації шахів м.Вінниці, віце-президент Вінницької обласної Федерації шахів