ЧЕМПІОНАТ ВІННИЧЧИНИ СЕРЕД ВЕТЕРАНІВ ВИГРАВ ШАХІСТ З СЕЛА

У Вінниці відбувся чемпіонат області з шахів серед ветеранів 50-65 років та старших ветеранів, кому за 65 років. Всього на змагання заявились 30 учасника поважного віку.

Чемпіоном Вінниччини-2015 став кандидат у майстри Дмитро Горбатюк (с.Дашківці Літинського району). На 2 місці – міжнародний майстер Віктор Гудок (Вінниця). Третє місце посів кандидат у майстри Павло Жмуцький (Вінниця). Він водночас став кращим у категорії гравців за 65 років. В шахових баталіях взяли участь 1 міжнародний майстер, 15 кандидатів у майстри, решта – першорозрядники.

Турнір пройшов в безкомпромісній і чесній боротьбі. Була присутня тепла, дружня атмосфера, адже ветерани Вінниччини можуть зустрітися тільки на такому турнірі, згадати як вони грали між собою 30, а то і 40 років тому та й просто поспілкуватися.

"Чемпіонат області для ветеранів є важливим, адже і у похилому віці шахісти хочуть позмагатися, відчути смак спортивної боротьби за першість. А ще слід зазначити, що гра в шахи в такому віці не дає розвиватися ряду хвороб, повязаних з роботою головного мозку, наприклад склерозу", – зазначив головний суддя турніру Станіслав Дорофєєв.