Спортсмени з Криму продовжують успішно виступати у всеукраїнських змаганнях, які проходять у місті над Бугом

Нещодавно кримчани здобували у нас золоті нагороди на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації. А на всеукраїнському юнацькому шаховому фестивалі з обрахунком міжнародного рейтингу “Вінниця-2014” гравець з Криму Назар Позняк став чемпіоном в турнірі зі швидким шахів (в групі до 10 років) і посів п’яте місце в змаганнях з блискавичної гри (в групі до 14 років).

Ці змагання проходили у ДЮСШ № 6 Вінницького спорткомітету 13 – 15 червня. Вони зібрали 40 юних спортсменів з Вінницької, Хмельницької, Миколаївської, Київської, Житомирської, Дніпропетровської областей і Криму.

В швидких шахах в старшій групі впевнено переміг кандидат у майстри спорту Владислав Лукіянчук (Вінниця), який набрав 23 очки з 27 можливих (за перемогу нараховувалося 3 очки, за нічию – одне). Друге місце посіла кандидат у майстри спорту Ірина Іщенко (Вінниця) – 19 очок, третє – Михайло Плюха (Дніпропетровськ) – також 19 очок, але з гіршим додатковим коефіцієнтом.

В молодшій групі після Назара Позняка, який набрав 23 очки, другим став Ростислав Малиновський (Київська область) – 21 очко. Третім залишився Михайло Тюпенко (Миколаївська область) – 18 очок.

Бліцтурнір був загальним для двох груп. Але тріумфували старші за віком. Найшвидшим став Владислав Лукіянчук – 23 очки. Срібна нагорода в активі Ірина Іщенко – 21 очко, бронзова – у Михайла Плюхи – 17 очок.

Нагородження призерів проводив президент Федерації шахів Вінницької області Юрій Яремчук. Після завершення змагань був організований солодкий стіл.