ДОВГООЧІКУВАНА ПЕРЕМОГА ГОСПОДАРІВ

В  Літинському оздоровчому таборі відпочинку «Казкова долина» с.Сосни відбувся командний кубок області. В це мальовниче місце шахісти з великою охотою з’їжджаються пограти в шахи. Адже крім шахів тут можна подихати збагаченим  киснем  повітрям,  якого так не вистачає в містах. На старт вийшли 7 команд. Склад команди: 4 чоловіка та 1 жінка. Залік вівся за сумою очок набраних всіма учасниками команди. Дві команди з обласного центру не стали формувати одну сильну команду, а розділили гравців приблизно на два рівних склади, вважаючи, що і малою кров’ю буде здобута перемога. Але не так сталося як гадалося.

Команди–суперники теж не дрімали і привезли майже оптимальні склади. З перших турів запекла боротьба розгорілась між 4-а командами: Вінниця-1, Вінниця-2, Жмеринський р-н і Літинський р-н. Після кожного туру лідер змінювався, настільки цікаво розгортались події. В підсумку на радість місцевого спортивного керівництва, вболівальників та самих гравців, збірна команда господарів нарешті вперше здобула перемогу. «Зовсім не можна сказати, що ця перемога випадковість. Літинці довго до неї йшли. З року в рік кували команду–переможницю, адже в Лінинському р-ні є багато сильних гравців, тому потрібно було підібрати дійсно ідеальний склад. І ось сплав досвіду і молодості дав свій результат. В підсумку господарі на 1.5 очка обігнали 2-го призера,» - відзначив  заступник ОФШ Вінницької області Микола Боднар. Склад команди: молоді КМС-и Павло Лавренчук і Сергій Слободиський, досвідчені ветерани КМС-и Дмитро Горбатюк та Дмитро Фіногєєв і Олеся Горбатюк (капітан - Микола Кіпаренко).

В запеклій боротьбі 2-е місце виборола команда Жмеринського р-ну в складі: Олег Яворський, Анатолій Ходюк (капітан), Юрій Друзь, Олег Макогонюк і Вікторія Черепанова. І на 3-є місце лише за особистою зустріччю вийшла команда Вінниця-1 в складі: Микола Боднар (капітан), Юрій Байковський, Анатолій Яворський, Костянтин Мельніков і Ірина Іщенко.

Дивіться таблицю та фотографії турніру.