КУБОК ПОДІЛЛЯ ВИГРАЛИ ВІННИЧЧАНИ

У Вінницькій шахово-шашковій школі пройшов 6-й відкритий командний кубок Поділля. Оскільки було багато бажаючих прийняти участь у змаганнях, організатори знову змінили формат, і в цьому році 20 команд грали за швейцарською системою в 9 турів (у 2016 році – 12 команд за коловою системою, а в 2017 році – 18 команд за швейцарською). Кількість учасників у команді – 4. Турнір викликав великий ажіотаж. Організатори відчували, що бажаючих прийняти участь в цікавому і динамічному турнірі буде вдосталь, адже турніри таких форматів в Україні можна порахувати на пальцях, але кількість претендентів навіть перевершила їхні сподівання, і довелося, нажаль, відмовити деяким командам в участі.

Перемогла команда господарів, у складі якої грали всі майстри: Віктор Матвіїшен, Вадим Трегубов, Владислав Лукіянчук і Володимир Вусатюк. Команда Вінниці виграла 8 матчів і 1 завершила внічию.

2 місце посіла команда Івано-Франківська, яка вперше приймала участь в кубках Поділля, в складі: Всеволод Ритенко, Олексій Хріновський, Володимир Корнійчук і Андрій Довгалюк. Знову, як і в минулі роки, гарно виступила дружня і амбіційна команда Вінниця-молодіжна в складі: Владислав Ларкін, Надія Шпанко, Дмитро Щербина і Георгій Галич. Але якщо в минулому році було завойоване 4-е місце, то цього року команда ввійшла до трійки призерів. Трохи недотягнула до трійки, виборовши 4-е місце, сильна команда із Стрия, що на Львівщині, але якщо в минулому році було 5-е місце, то цьогорічне 4-е – це крок уперед.

При підготовці до змагань було вирішено, що буде добре, якщо сформуються декілька юнацьких команд Вінницької шахової школи, щоб провідна молодь отримала безцінний практичний досвід, зігравши партію з майстром або сильним КМС. Так і було зроблено. Було створено 2 шкільні команди по вікових категоріях: до 25 та 12 років. І наша молодь гідно боролась проти дорослих і досвідчених дядьків.

Команда-переможець була нагороджена Кубком Поділля, а всі гравці команди-переможця і команд-призерів – грамотами. Також були вручені і грошові призи першим восьми командам. На закритті головний суддя змагань Микола Боднар подякував командам за участь і запросив всіх на 7-й кубок у наступному році.

До зустрічі на «Поділлі-2019»!


МАША ШАХОВА













0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий