Мої роки — моє багатство

Антуа́н де Сент-Екзюпері́ — французький письменник, авіатор і граф у своїй відомій казці «Маленький принц» промовив видатні слова: «Найвища радість серед людей — це радість людського спілкування». Цю радість відчув кожний учасник відкритого чемпіонату міста Вінниці серед ветеранів. Зустрічались старі друзі–суперники по шаховим баталіям, друзі та товариші по поїздкам на турніри та відрядженням.

Турнір зібрав багато ветеранів віком від 45 до 80 років. Поруч із постійними учасниками шахових змагань у турнірі прийняли участь і «новачки» шахового руху Вінниччини. Не можу їх не назвати: Рубецький Володимир, Мельничук Леонід, Рябицький Степан, Самолюк Микола. Також у турнірі приймали участь дві жінки: Слюсаревська Ганна та Стельмах Олена, які достойно виступили і дали бій чоловікам, підтверджуючи, що в шахах жінки не слабка стать, а рівні по рівню підготовки та майстерності суперники. Підтвердженням цього стала перемога у першому турі Г.Слюсаревської над сильним КМС, переможцем багатьох престижних турнірів, заслуженим «Атошником» О.Штельмахом. У другому турі від її «шахових обіймів» на всій шахівниці постраждав неодноразовий чемпіон міста КМС Евген Большунов. У третьому та четвертому турі сенсаційно закінчилися партії Мельникова з Рубецьким та Рубецького з Жмудським. В обох партіях перемогу отримав Володимир Рубецький. 7 та 8 тур сенсацій не принесли, і питання переможця турніру потрібно було вирішити в останьому девятому турі, перед яким з відривом у 0,5 очка лідирували КМС Евген Большунов та Петро Дмитренко. І тут у найвідповідальніший момент під час партії з Павлом Жмудським у Євгена Большунова задзвонив мобільний телефон. Згідно з правилами проведення шахових змагань йому була зарахована поразка — правила є правила. У цей час Петро Дмитренко впевнено переміг Олександра Штельмаха і заслужено став переможцем чемпіонату, одержавши медаль та кубок.

Під час закриття турніру всі переможці та призери чемпіонату міста серед ветеранів отримали кубки, грамоти, медалі та речові подарунки від міського спорткомітету та адміністрації МДЮСШ №6 і висловили щиру подяку організаторам за проведений турнір.

До нових зустрічей за шахівницею!

Дорофєєв С.М., головний суддя — суддя національної категорії





0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий