КУБОК ЗАЛИШИВСЯ У ВІННИЦІ!

«Шахи - це більше, ніж гра. Це – інтелектуальна
диверсія, яка має певні артистичні якості і багато
наукових елементів»

Хосе Рауль Капабланка, 3 чемпіон світу
У Вінниці відбувся 18 чемпіонат ФШВ – кубок Вінниці з швидких шахів. Уже 18 років поспіль проводиться цей турнір. Започаткував його Сергій Кормановський, який започаткував міську Федерацію і був її прешим президентом. 2 чемпіонати провів С.Кормановський. Потім передав Федерацію Миколі Боднару. І от уже 16 років поспіль чемпіонат проводить М.Боднар.

По традиції турнір був представницьким і сильним, участь прийняло багато сильних шахістів з багатьох областей України. На старт вийшло 77 учасників, які грали по швейцарській системі в 11 турів.

Боротьба була напруженою і непередбачуваною. Явного лідера не було на протязі всієї дистанції. Лідери змінювались майже після кожного туру, і на радість вінниччанам, особливо вихованцям і тренерам Вінницької шахової школи, переможцем став вихованець саме нашої школи 15-річний Дмитро Щербина. Діма наполегливо займається шахами, впевнено грає з титулованими гравцями, показує солідну гру. Ось і в цьому турнірі, маючи 7 стартовий номер, він грав впевнено і сильно та заслужено виборов кубок. Вітаємо!

Друге місце в майстра спорту з Вінниці Володимира Вусатюка, а третє – в голови Могилів-Подільської Федерації шахів Андрія Горобця. На цей раз увесь п’єдестал дістався вінниччанам, чого не було досить давно. Вкотре високий клас гри, виборовши 4 місце, продемонстрував міжнародний майстер з Житомира Володимир Ревуцький, який є ветераном, але бореться з молоддю настільки енергійно, що різниця у віці не відчувається. Високе п’яте місце у вінниччанина Олега Биковського. 6 – у шахіста з Броварів Сергія Парьохи, 7 і 8 місця в молодих і прогресуючих Владислава Лимара (Одеса) і Олексія Білича (Чернівці). 9 – у Дмитра Горєлова (Камянець-Подільський, Вінниця).

Приз серед ветеранів виборов одесит Моїсей Хазанкін, серед молоді до 12 років – Володимир Кіценко з Олександрії, а серед жінок – молода хмельничанка Вікторія Швець. Усі ці шахісти показали солідну гру і заслужено вибороли призи.

Загалом турнір пройшов у теплій і товариській атмосфері. Суддівській колегії, незважаючи на велику кількість учасників, було доволі легко працювати. До зустрічі на 19 чемпіонаті!

МАША  ШАХОВА











0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий