Коли фігури «літають»: визначили найшвидших шахістів Вінниччини

В уяві багатьох шахи – це гра, у яку грають солідні дядьки чи навіть дідусі, що думають годинами над партією. Але в нинішній час швидкості і технологій традиційні класичні шахи із багатогодинним контролем часу поступово відходять на другий план. Натомість велику прихильність завоювали змагання із невеликим лімітом на роздуми.

У Вінниці, на базі МДЮСШ № 6, пройшли саме такі турніри. Чемпіонати області зібрали спортсменів із Вінниці, Жмеринки, Козятина, Вінницького і Немирівського районів. Серед них був перший міжнародний майстер Віктор Гудок і низка сильних кандидатів у майстри спорту. В обох турнірах було нагороджено по 5 перших гравців у загальному заліку, а також кращих серед ветеранів, жінок і дітей.

У першості зі швидких шахів (по 10 хвилин на партію плюс додавання 5 секунд за хід) майже одразу лідерство захопив 15-річний кандидат у майстри спорту Дмитро Щербина (Вінниця). Він і став чемпіоном. Також до трійки призерів увійшли досвідчені вінницькі кандидати у майстри спорту Костянтин Мельников і Михайло Шафір. Серед жінок чемпіонкою області стала молода спортсменка Тетяна Ковальчук (Вінницький район), срібною призеркою – юна вихованка клубу «Романтик» Вікторія Швець, бронзовою – ветеран шахів Ганна Слюсаревська (обидві – Вінниця).

У чемпіонаті області з блискавичних шахів (3 хвилини на партію плюс додавання 2 секунд за хід) боротьбу за лідерство повели Михайло Шафір і Дмитро Щербина. У підсумку вони набрали по 10,5 очок із 12 можливих. Але за додатковим коефіцієнтом чемпіоном став старший за віком. Бронзовим призером виявився кандидат у майстри спорту Анатолій Ходюк (Жмеринка). Серед жінок знову кращими стали Тетяна Ковальчук і Ганна Слюсаревська.

Міша Шахов




0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий