Житомирянин Сергій Охріменко виграв сильний опен у Козятині!

У м.Козятин, що на Вінниччині, на вихідних відбувся всеукраїнський шаховий турнір «Козятин-2018». Не очікувано для організаторів до залізничного міста приїхало пограти в шахи більше 70 спортсменів, і це при тому, що паралельно проходило «Мукачевське літо» і вся шахова Україна поїхала на Закарпаття. Скажу чесно, що організаторам і суддям було важко впоратись з такою масовістю, також надавало складнощів те, що більшість шахістів були прив’язані до електрички, яка відходила в певний час за розкладом з Козятина до Жмеринки через Вінницю і шахістів звичайно би не чекала. Тому організаторам потрібно було провести турнір на одному диханні, і вони справились з цим важким завданням. Але прийшлось провести закриття буквально за лічені хвилини, зате шахісти вчасно виїхали додому! На наступний рік потрібно буде більш ретельно підготуватись до змагань.

Сам турнір пройшов у запеклій і безкомпромісній боротьбі. Склад зібрався представницьким. Заслужену перемогу виборов житомирянин КМС Сергій Охріменко, показавши змістовну і потужну гру. Особливо запам’яталось, що Сергій в приблизно рівних позиціях не плив до нічийних гаваней, а наполегливо шукав якісь мікроскопічні переваги і реалізовував їх, причому робив це з сильними гравцями. Вітаємо!

2 місце вдалося вибороти мені. Стабільність радує. 3 місце в міжнародного гросмейстера з Хмельницького Любомира Михальця. Любомир переможець минулорічного турніру, але на цей раз не вистачило зовсім трішки, хоча в старанності йому не відмовиш. Сильно провели турнір: 4 місце – Анатолій Ходюк (Жмеринка), 5 – Дмитро Щербина (Вінниця), 6 – Володимир Ревуцький (Житомир), 7 – Олександр Рибченко (Київ), 8 – Віктор Гудок (Вінниця), 9 – Олександр Іонов (Козятин), 10 – Віктор Бузько (Козятин). Кращою серед жінок стала Леся Кручак (Бердичів), серед молоді – Віталій Цегельник (Бердичів).

Це вже другий проведений турнір новим президентом Федерації шахів Козятина Олександром Олександровичем Іоновим за один місць. Є ще над чим працювати, але в цілому можна поставити найвищу оцінку. Президент жваво почав роботу. Сподіваємось, що він не збавить обертів і все краще і краще буде організовувати турніри. Дякуємо також за проведення турніру, окрім О.О.Іонова, Козятинські владі, та всім козятинським шахістам, які підставили плече.

Микола Боднар, головний суддя







0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий