Відкритий шаховий чемпіонат у Ладижині виграв вінницький «міжнародник». Діти давали бій досвідченим майстрам

Минулими вихідними у Ладижині провели відкритий обласний шаховий чемпіонат. Це змагання відновили після дворічної перерви.

Змагання зібрало понад 50 спортсменів із Вінниці, Ладижина, Літинського, Козятинського, Тростянецького, Томашпільського, Липовецького, Немирівського, Іллінецького та інших районів. Його організатором виступила голова Федерації шахів Ладижина Галина Телюх, постійна призерка обласних змагань. Завдяки підтримці місцевих спонсорів склад учасників виявився досить кваліфікованим. На старт вийшли міжнародні майстри з Вінниці Віктор Гудок і Микола Боднар, а також низка кандидатів у майстри спорту.

На початку турніру лідерство захопили рейтинг-фаворити – Микола Боднар і кандидат у майстри спорту Михайло Шафір, які показали стовідсотковий результат у 4 турах. Очна зустріч завершилася на користь «міжнародника», що значною мірою відкрило йому шлях до першого місця. У підсумку Микола Боднар і став чемпіоном. Разом із ним трійку призерів склали 15-річний кандидат у майстри спорту Дмитро Щербина і Михайло Шафір (обидва – Вінниця). Перша десятка учасників отримала непогані грошові винагороди.

Взагалі на турнірі школярі давали бій і регулярно перемагали дорослих. Приміром, 15-річний Євгеній Шафір посів п’яту сходинку, а 11-річний Юрій Штомпель – шосту.

Ще один вінниччанин Максим Біленький отримав приз за кращий результат серед дітей до 12 років. Нагороду за кращий результат серед жінок вручили Галині Телюх. Були також відзначені кращі юні та дорослі місцеві гравці, наймолодший і найстарший учасники чемпіонату.

– Організація змагань у Ладижині є дуже гарною. Але водночас хотілося б, щоб і юнацькі шахи у цьому місті активніше розвивалися. І щоб з часом ладижинські діти давали бій кращим юним спортсменам нашої області, – прокоментував Микола Боднар, в.о. голови обласної Федерації шахів.

Михайло Шахов, прес-аташе Вінницької обласної Федерації шахів








0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий