У ГОСТЯХ У ЛЕТИЧІВСЬКИХ ДРУЗІВ

Коли мені подзвонили з Летичіва, що на Хмельниччині, і запросили на командний шаховий турнір, я був здивований, адже не чув раніше, що в Летичеві проводяться шахові турніри. Знав тільки летичівських шахістів по турніру в Літині, в «Казковій Долині», на який приїзджала їхня команда декілька разів. Ну що ж, не гарно відмовити, тим паче що дорога недалека, та й ми всі подоляни. Окрім вінницької команди, були ще запрошені команди з Вінниччини: Жмеринка і Літин. А турнір називався «Шахи над Бугом» і був присвячений 50-річчю шахового діяча Летичівщини – Юрія Олійника.

Відразу по приїзді відчувалась гостинність господарів, і здавалося, що потрапив у знайому тобі компанію друзів, позитивні емоції зашкалювали. Виявляється, що в Летичеві і сусідніх районах Хмельниччини (Стара Синява та ін.) шахи живуть, проводяться матчеві зустрічі, турніри, є багато шахістів доволі непоганого рівня.

Змагання пройшли в напруженій боротьбі. Ближче до фінішу стало зрозуміло, що за звання переможця змагаються Вінниця і Жмеринка. У підсумку вінниччани вибороли головний приз (Микола Боднар, Георгій Галич, Костянтин Мельніков, Анатолій Спірін). Жмеринчани другі. 3 місце в господарів.

Гарний, динамічний турнір! Після турніру всі шахісти відсвяткували день народження іменинника, а по дорозі додому ми на знаменитому Летичівському рибному ринку придбали відро свіжих раків, чим дуже порадували себе і своїх рідних.

Дякуємо летичівським друзям за гарний турнір! До нових зустрічей на Подільській землі!

Микола Боднар, президент Федерації шахів Вінниці




























2 коммент. :

Патріот комментирует...

Вітаю земляків з перемогами! Щиро дякую за гарну статтю, цікаві турнірні таблиці та чудові фотографії. Ніби побував на турнірі... ПОБАЖАННЯ: ще б до цього додати запис кількох найкращих партій і все було б просто супер! М О Л О Д Ц І ! Так тримати !!!

Анонимный комментирует...

Народ интересуется: а с каких это пор Саша Штельмах стал жмеринчанином ? Может, со времени работы в пгт. Гнивань - совсем недалеко от г. Жмеринки. Однако, выступил достойно, только в последнем туре расслабился !..

Отправить комментарий

Оставьте комментарий