ШАХОВИЙ ЧЕМПІОНАТ ПРОЙШОВ У ПЕРЛИНІ ВІННИЧЧИНИ

У Олександрівському мальовничому парку історичного значення (с. Благодатне Томашпільського р-ну, посилання на веб-сайт: http://vlasno.info/politika/vlada/vr/item/696-21-perlyna-vinnychchyny-oleksandrivskyi-park-s-blahodatne) відбувся особисто-командний чемпіонат Вінниччини з шахів.

Ініціаторами змагання виступили голова Томашпільської районної шахової федерації, тренер з шахів Володимир Павловський і начальник відділу молоді та спорту Томашпільської райдержадміністрації Григорій Слободян. Підтримали захід виконавчий директор Вінницької обласної Федерації шахів Микола Боднар та директор ТОВ «Зернопродукт Липівка» Володимир Романюк – спонсор чемпіонату. 

Загалом на старт вийшло 80 учасників з Вінниці, Жмеринки, Могилева-Подільського, Томашпільського, Піщанського, Крижопільського, Тиврівського, Шаргородського районів. Грали просто неба, на свіжому повітрі. Прямо в парку по колу було облаштовано стаціонарні лавочки і столики, на яких зручно було позмагатися у «королівську» гру. Після турніру дбайливі організатори пригостили гарним обідом всіх учасників, тренерів і суддів. Забезпечили й непогані призи, медалі і грамоти кращим у двох вікових групах. Подарунки отримали по шість кращих шахістів у кожній категорії, а також провідні гравці Томашпільщини.

У головному юнацькому турнірі стартувало 66 спортсменів. Впевнену перемогу здобула вихованка Вінницької шахової школи Софія Журабаєва. Інші призові місця теж за вінниччанами: 2 – Юрій Штомпель, 3 – Карина Степанюк, 4 – Катерина Скакун, 5 – Богдан Станіславський, 6 – Назар Шаталюк (Жмеринка). Те, що вінниччани зіграли краще за інших дітей, нікого не здивувало, адже у Вінниці функціонує спеціалізована шахова школа. Але дуже приємно, що інші шахові осередки дають справжній бій вінниччанам, яким стає грати все важче і важче. І це добре! Тільки при здоровій конкуренції можуть здобуватись високі результати.

Був організований також турнір для всіх бажаючих дорослих шахістів. Переважно це були тренери, які привезли своїх підопічних. Переможцем став тренер шахової школи «Вацак» Могилева-Подільського Валерій Горобець. 2 місце в тренера вінницької школи Михайла Шафіра. 3 місце в тренера Жмеринської шахової школи Віктора Личкіна.

Нагороджував переможців Володимир Романюк. Він подякував шахістам за участь, розповів про незвичну історію дендропарку с.Благодатне, який займає понад 16га, та про рідкісні рослини і кущі на його території, які завезені з Франції і ростуть тільки в цьому місці, а також запросив усіх на наступний турнір в Благодатне. Учасники та присутні могли побачити всі ці красоти на власні очі.


МАША ШАХОВА








0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий