У Вінниці провели шаховий турнір до річниці від Дня народження одного із засновників Міжнародного олімпійського комітету Олексія Бутовського

Шаховий турнір «Майбутні олімпійці», присвячений відзначенню 180-й річниці від Дня народження Олексія Бутовського, провели 19 травня у вінницькому клубі «Романтик». Змагання пройшли під патронатом відділення НОК України у Вінницькій області.

Нагадаємо, Олексій Дмитрович Бутовський був членом першого складу і одним із засновників Міжнародного олімпійського комітету та сучасного Олімпійського руху, генерал-лейтенантом, викладачем Полтавського кадетського корпусу та спортивним функціонером. Перед початком турніру діти та їхні батьки дізналися про цю видатну особистість, а також про розвиток олімпійських видів спорту на Вінниччині.

На старт вийшли 35 спортсменів-інтелектуалів – від дошколяриків до студентів. Найкращі результати показали абсолютні переможці нещодавнього командного чемпіонату Вінниччини в складі клубу «Романтик» – Іван Крамаренко, Владислав Пюро, Богдан Станіславський, Вікторія Швець. Але всі без винятку учасники змагання отримали грамоти, спортивні книжки та олімпійські сувеніри відділення НОКУ.

В клубі «Романтик», що по вул. 600-річчя у Вінниці, діє філія шахово-шашкової МДЮСШ №6. У ній шахами безкоштовно займаються близько півсотні юнаків і дівчат.















0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий