У КУДЛАЯХ ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ ШАХОВИЙ ТУРНІР, ПРИСВЯЧЕНИЙ РАДЯНСЬКОМУ СНАЙПЕРУ!

У Кудлаях Немирівського району вже третє відбувся обласний командний турнір (а загалом 5-й турнір), який цього разу був присвячений Івану Тимофійовичу Добрику — радянському одиночному снайперу 21-ої стрілкової дивізії внутрішніх війск НКВД 42-ої армії Ленінградського фронту, кавалеру орденів Леніна, Червоного Прапора і Вітчизняної війни I ступеня. На рахунку Івана записано 302 знешкоджених солдатів і офіцерів супротивника. Після війни Іван Добрик жив у селі Кудлаї, де працював теслею в колгоспі та приймав активну участь у відновленні суспільного господарства.

Під керівництвом «молодого» президента Немирівської Федерації шахів Віталія Довганя, який очолює Фідерацію тільки другий рік, змагання, як і попередні, пройшли з оцінкою  «відмінно». А по іншому і не могло бути, адже Віталій вкладає душу і серце в проведення турнірів у Кудлаях. Звичайно, одному важко справитись з проведенням турніру, тому велика подяка людям, які допомагали раніше, допомогли зараз, сподіваюся, допомагатимуть і надалі в проведенні цих відповідальних і захоплюючих змагань. Це голова Немирівської Районної ради Укримський Сергій, фірма «Немирів ЛАТІНВЕСТ», голова селищної ради Горовенко Валентина, фермери Кудлаївської територіальної громади Барденко Петро, Ковальчук Володимир, Довгань Іван. 

Турнір, що відбувся в затишному кафе «БАМ» при в'їзді в Кудлаї, пройшов хоча і в теплій дружній атмосфері, але в запеклій і безкомпромісній боротьбі. Достойний призовий фонд, безкоштовна кава, чай, печиво під час гри і обід для всіх учасників, а найголовніше дружелюбність і привітність господарів тому підтвердження.

Організатори запросили десять команд, хоча бажаючих було більше. Грали по коловій системі в два кола, кількість учасників в команді – 4. Тільки фотофініш визначив чемпіона. Ними стала команда з Вінниці в складі: Віктор Гудок, Георгій Галич, Костянтин Мельніков і Евген Демчук. Друге місце в шахістів з Жмеринки: Андрій Заверуха, Віктор Личкін, Олег Макогонюк і Дмитро Ковальов. Третє місце виборола команда з Липовеця: Віталій Ковальчук, Олександр Роговий, Володимир Шендерук, Олександр Майборода.

Дуже тяжко продовжувати традиції. Але я впевнений, що кудлаївчанам це до снаги. До зустрічі на нових турнірах у Кудлаях!

Микола Боднар, головний суддя











6 коммент. :

Анонимный комментирует...

А где можно лицезреть турнирную таблицу? Пожалуйста, дайте адрес.

Анонимный комментирует...

Писатель Юрий Олеша писал, "удивляюсь, как это так - жопа есть, а слова такого нет". Юрий Олеша детский писатель, поэтому удалять его цитату не надо.
К чему это я его вспомнил? Странно как то получается, анонса турнира не было, а упоминание про него есть, какая то муть выходит......
Идут себе тихие турниры......

НЕ СВІЙ комментирует...

Так ! Це був СЕКРЕТНИЙ ТУРНЫР ! Для СВОЇХ ...

Unknown комментирует...

Турнір був за запрошеннями, більше 10 команд організатори не могли прийняти. І навіщо цей сарказм? Проведіть хоча б один турнір Ви, я Вам виділю приміщення і інвентар!

Анонимный комментирует...

То напечатайте хотя бы итоговую таблицу турнира (для любознательных и для статистики). А то все будут вспоминать ..."Три толстяка"...

Юрист комментирует...

Юпитер (БОДНАР Н.Н.), ты сердишься - значит,ты не прав! А сердишься потому, что нечего возразить по сути ! Или, может быть, турнир был, судя по комменту 2-го Анонимного,- ТАК СЕБЕ... ? Не лучше ли, просто извиниться и дать таблицу турнира для любопытных ?..

Отправить комментарий

Оставьте комментарий