ЮНАЦЬКИЙ КУБОК ОБЛАСТІ, ЯКИЙ ВІДБУВСЯ В МОГИЛЕВІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ, ОТРИМАВ НАЙВИЩУ ОЦІНКУ!

На півдні Вінниччини, в мальовничому місті на Дністрі Могилеві-Подільському відбувся відкритий кубок Вінниччини з шахів серед молоді до 12 років. Відразу хочу зазначити, що це був найкращий юнацький турнір у області за всю історію проведення таких змагань! Все було передбачено до найменших дрібниць. Всіх відразу приємно здивувало відкриття. Школярі і 5-річні дітки,одягнені в шахові костюми грали, танцювали і розповідали вірші про шахи на великій шаховій дошці: поєднання «Живих шахів» і танців було вражаючим (дивіться відео в посиланні). Вітальні слова не затягнулись, що теж дуже важливо. І діти сіли за шахівниці в новому просторому спортзалі загально-освітньої школи №4.

В змаганні стартувало 105 учасників з 7 областей України і 2 міст сусідньої Молдови. Під час змагань учасники могли вдосталь ласувати солодощами від кондитерського дому «Вацак». Солідний призовий грошовий фонд робив боротьбу напруженою і безкомпромісною. Окрім турніру був організований цікавий захід, а саме сеанс одночасної гри з міжнародним гросмейстером, 10 разовим учасником шахових Олімпіад в складі чоловічою збірної Молдови, екс-чемпіоном Молдови, Васіле Сандуляком. Сеанс  пройшов на 37 дошках і був надзвичайно цікавим. 32 перемоги і 5 нічиїх підтвердили високий клас гросмейстера. І слід назвати дітей, які змогли встояти перед грізним суперником: Вікторія Прийдун (Чортків, Тернопільська обл.), Артур Мінько (Токмак, Запорізька обл.), Артем Білан (Раздєльне, Одеська обл.), Вікторія Біляк і Юрій Штомпель (Вінниця).

А тепер перейду до короткої розповіді про хід змагань. З перших турів лідерство захопив Олександр Касапчук з Івано-Франківська – 5 очок з 5 можливих. Але в 6 турі Сашко оступився, і в лідери вийшов рейтинг-фаворит турніру Маріус Кодряну з Бєльц. Але наш гість з Молдови протримався на першій сходинці всього один тур. Вінниччанин Юрій Штомпель, який програв одну партію в перших турах, почав вигравати і після 7 туру вийшов у лідери. Ще 2 перемоги, і з результатом 8 з 9 Юра впевнено виборов кубок і став абсолютним переможцем змагань. 2 місце посів теж вінниччанин Максим Біленький, який занадто вирізнявся безкомпромісністю: грав усі партії на перемогу, багато ризикував і все-таки заслужив високе 2 місце. 3 місце в Маріуса Кодряну.

Показали гарну гру і посіли високі місця наступні юні шахісти. Вікторія Біляк –загальне 5 місце і 1 місце серед дівчат. До 10 років: 1 місце – Владислав Пюро (Вінниця), 2 – Олександр Касапчук (Івано-Франківськ), 3 – Ілля Волос (Вінниця). До 8 років: 1 місце – Олексій Гнатюк, 2 – Володимир Шафір, 3 Микола Бубело (усі – Вінниця). Дівчата до 12 років: 2 місце – Катерина Скакун (Вінниця). Дівчата до 10 років: 1 місце – Дар'я Мельник (Жмеринка). Дівчата до 8 років: 1 місце – Ірина Чеботарі (Бєльци). До 8 років серед могилівчан кращим став Нікіта Філюрський, 2 – Антон Бабієнко, 3 – Дмитро Скомаровський. Серед могилівчан до 10 років 1 місце – Павло Майструк, 2 – Денис Скульніченко, 3 – Нікіта Рибак. Кращим серед могилівчан до 8 років стала Дар'я Майструк.

Переможці та призери отримали окрім грошових призів багато солодощів, і здалося, що переможених не було. Навіть ті, хто не отримав приз, отримали багато позитивних емоцій від гри та спілкування з однолітками. Головним спонсором турніру був Кондитерський Дім «Вацак» в особі директора Геннадія Анатолійовича Вацака, плече підставила Могилів-Подільська міська рада, ну а організацією займалась Могилів-Подільська Федерація шахів на чолі з Андрієм Горобцем. Дякую всім, хто допомагав у проведенні та організації цього надзвичайно цікавого і захоплюючого змагання! Також дякую за розвиток шахів у Могилеві-Подільському, на Вінниччині і в Україні!

До нових зустрічей у місті над Дністром!

Микола Боднар, головний суддя















0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий