«ШАХОВІ РОМАНТИКИ» ЗНИЩИЛИ У ВІННИЦЬКОМУ ДЕРБІ «ВОВКІВ» І «ДРАКОНІВ», ЗДОБУВШИ ЗОЛОТО КОМАНДНОГО ЧЕМПІОНАТУ ВІННИЧЧИНИ

Змагання зібрало юнацькі збірні основних шахових центрів регіону, де потужними темпами розвиваються дитячі шахи. На вихідні у Літині в сучасному і привітному ресторані «Корона» по традиції провели командний чемпіонат Вінницької області з шахів серед молоді. Цього разу організатори встановили жорсткий віковий ценз для учасників – не старше 14 років. На старт вийшла дюжина команд. Вони представляли всі основні центри юнацьких шахів нашого регіону. Зокрема, чотири збірні були з Вінниці, по дві – зі Жмеринки, Могилева-Подільського, Козятина, решта – з Літина і с.Дашківці (Літинський район). Грали у сім турів «стінка на стінку». В кожній команді на перших трьох дошках боролися юнаки, на четвертій – дівчина.

Як і передбачалося, боротьбу за лідерство вели переважно команди міста над Бугом, у складі яких виступали титуловані юні спортсмени високих розрядів. Рейтинг-фаворитом була команда «Вовки» з Вінниці, яку очолював кандидат у майстри спорту Олександр Жуковський, а решта її гравців мали перший дорослий розряд. Але в середині турніру «вовча» команда програла іншому вінницькому колективу «Романтик» із розгромним рахунком 0:4. Цього було достатньо шаховим «романтикам», щоб вийти на чільне місце в турнірі. Далі вони зробили дві командні нічиї (2:2), а решту матчів виграли. «Романтик» набрав 12 командних очок (з 14 можливих) і за додатковими показниками випередив срібного призера - колектив «Вовки» (також 12 очок). 11 командних очок і бронзові медалі – у збірної «Дракони» (Вінниця).

До «романтичної» команди входили переможець особистого чемпіонату Вінниччини серед юнаків до 14 років Богдан Станіславський, чемпіон міста серед юнаків до 8 років Іван Крамаренко, віце-чемпіон Вінниці серед юнаків до 10 років Владислав Пюро, віце-чемпіонка області серед дівчат до 14 років Вікторія Швець. У Літині вони знову показали відмінні результати. Найкращий виступ серед усіх учасників турніру – у Вікторії Швець. Вона набрала 6,5 очки з 7 можливих і закономірно здобула першість на дівчачій дошці. Чільне місце на першій дошці – у лідера «романтиків» Богдана Станіславського (6 з 7). І друге місце на другій шахівниці посів Владислав Пюро (5,5 з 7).

Загалом турнір пройшов на високому організаційному рівні. Подяка меценату Юрію Гнатюку за допомогу в проведенні цих цікавих і відповідальних змагань, і особлива подяка великому шаховому ентузіасту і великому шаховому тренеру Дмитру Горбатюку з с.Дашківці, який виховай цілу плеяду гарних шахістів і тренує дітей до сих пір не тільки в своєму селі, але й у Літині. Дмитро Васильович вже добрих півсторіччя в шахах. Порядна, чудова, хороша і культурна людина, багаторазовий чемпіон Вінницької області серед ветеранів. На таких людях тримаються шахи.

І звичайно, без підтримки Вінницької обласної Федерації шахів в особі в.о. президента Миколи Боднара теж не відбувся б турнір.

Ми всі одна сім'я!

Таблиця: http://chess-results.com/tnr345691.aspx?lan=11

Міша Шахов










1 коммент. :

Небайдужий вболівальник комментирует...

Браво, "Романтики"! Ви зуміли подолати за шахівницею "хижаків" і гідно здобули першість! Найбільше сподобався та запам"ятався 3-й тур. Питання: куди поділися 2 команди з Козятина?(див.1-1 абзац звіту). Повага і подяка Дмитрові Горбатюку та Миколі Боднару( до речі: чому в.о. президента ?). Щиро дякую ВСІМ !!!

Отправить комментарий

Оставьте комментарий