ВІННИЧЧАНИ ГРАЛИ В ШАХИ НА ЖИТОМИРЩИНІ!

У Бердичеві відбувся шаховий турнір, присвячений видатному шахісту та тренеру В.Г.Заку, який народився і провів молодість у Бердичеві. Потім він переїхав у Ленінград, де був активним гравцем. Чого варте тільки чемпіонство СРСР серед чоловіків! Досяг великих успіхів В.Г.Зак і в тренерській діяльності. Серед його учнів були такі відомі на весь світ шахісти як Борис Спаський, Віктор Корчной та інші. І ось вшанувати пам'ять цієї великої людини вирішили 92 шахіста з чотирьох областей України. Достатньо сильний і цікавий склад учасників: 1 гросмейстер, 9 майстрів спорту, 17 КМС та 31 першорозрядник.

Вінницький десант налічував рівно десять шахістів. І вінниччани виступили більш ніж достойно. В головному турнірі діючий чемпіон Вінниччини Олег Биковський виборов срібло. Мені вдалося зайняти почесне 3 місце. Навіть 5-е місце Володимира Вусатюка можна занести в актив, зважаючи на дуже сильний склад. Спеціальні призи вибороли: Леся Косіч серед жінок (1 місце) і Дмитро Щербина серед молоді до 18 років (1 місце). Гарно грали і наші молоді шахісти. 4 місце Юри Штомпеля і 7 Максима Біленького в турнірі Б теж доволі непоганий результат, адже вінниччани були на 3 і 4 роки молодші за суперників.

Технічні результати

Турнір А: 
1-Разін В. (Хмельницький); 2-Биковський О. (Вінниця); 3-Боднар М. (Вінниця);
4-Поліщук О. (Хмельницький); 5-Вусатюк В. (Вінниця); 6-Янов В. (Київ);
7-Осадчук Д. (Малин).

Турнір Б:
1-Луцько А. (Київ); 2-Новицький Я. (Житомир); 3-Цегельник В. (Бердичів);
4-Штомпель Ю. (Вінниця); 5-Ратнер Х. (Житомир); 6-Горлевський А. (Хмельницький); 7-Біленький М. (Вінниця).

Загалом турнір сподобався вінницькій дружині. Зручний формат, а найголовніше дружелюбність і старання господарів провести турнір якомога краще. Подяка головному організатору і головному судді Геннадію Квятковському і Ко за гарний і цікавий турнір. Думаю і навіть впевнений, що вінниччани і надалі будуть приймати участь в шахових турнірах на Житомирщині. А ще хотілося б з приємністю констатувати факт, що за останні роки дитячі і дорослі шахи прогресують стрімкими темпами. З'явилось  багато талановитої молоді, яка почала виборювати медалі на юнацьких чемпіонатах України, організовуються турніри. Тому хочеться тільки порадуватись за наших сусідів з Полісся. Так тримати! На нових зустрічей!

Микола Боднар, президент ФШВ

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=441555402946168&id=100012751356034
















3 коммент. :

Євген Демчук комментирует...

Вдалий десант. Де ціла таблиця?

Админ комментирует...

http://zt-chess.in.ua/2018/04/zak_res/#more-9499
таблица тут

Unknown комментирует...

я помилився, Вінничан було 12!

Отправить комментарий

Оставьте комментарий