АБСОЛЮТНИЙ ЧЕМПІОН ВІННИЧЧИНИ – ОЛЕГ БИКОВСЬКИЙ! СЕРЕД ЖІНОК – ЛЕСЯ КОСІЧ!

У Вінниці фінішувало найпрестижніше шахове змагання року – традиційний чемпіонат Вінницької області з класичних шахів серед чоловіків і жінок. Серед 70 учасників за медалі боролися провідні шахісти з Вінниці, Тростянецького, Калинівського, Липовецького, Піщанського, Тиврівського, Жмеринського, Літинського, Могилів-Подільского, Козятинського, Ладижинського, Крижопільського, Вінницького та Барського районів.

Більшість експертів очікувало, що за лідерство будуть сперечатися вінницькі майстри: 12-разовий чемпіон області з класичних шахів Микола Боднар, директор ДЮСШ №6 міського спорткомітету, минулорічний чемпіон Вінниччини Олег Биковський, молодий але вже доволі сильний КМС Артур Роєнко, а також завжди сильні і досвідчені Андрій Горобець з Могилева і Анатолій Ходюк з Жмеринки. Так воно і сталося, темних конячок цього разу на турнірі не з'явилось.

Рівно пройшли дистанцію О.Биковський і М.Боднар, у 10 турах за швейцарською системою вони не програли жодного разу і з 8 очками з 10 можливих обігнали своїх переслідувачів. Коефіцієнт виявився кращим у молодшого за віком шахіста. Третє місце виборов А.Роєнко.

Показавши зрілу і змістовну гру наступні високі місця вибороли: 4 – А.Ходюк, 5 – А.Швайгер, 6 – Д.Щербина, 7 – А.Горобець, 8 – В.Кошовий (Бар), 9 – Леся Косіч (яка стала чемпіонкою області серед жінок), 10 – Олександр Трегубов. Срібним призером серед жінок стала Галина Косіч (Ладижин) і бронзовим – Карина Степанюк (Вінниця).

Турнір пройшов в запеклій і безкомпромісній боротьбі про що свідчить велика кількість результативних партій.

Микола Боднар, головний суддя змагань

Фото

Таблиця






0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий