Вінниччани підкорили Молдову

Де ще можна гарно відпочити, а найголовніше пограти в шахи в сильному, цікавому і престижному турнірі у новорічні свята, як не у гостинній Молдові?!

З 2 по 7 січня 1918 року в м.Бельці (Молдова) проходив міжнародний опен-турнір «Balti-2018», в якому приймали участь гравці з України, Молдови та Угорщини. Вінниччани були представлені великою делегацією на чолі з директором МДЮСШ №6 Боднаром Миколою, який взяв на себе вирішення організаційних питань та передавав свої теоретичні навички. Кольори Молдови захищали досвідчені майстри та чемпіони своєї країни у різних вікових категоріях, більшість яких з Бельців. І це не випадково, адже в цьому місті, як і у Вінниці, функціонує муніципальна шахова школа, а директором працює спеціаліст своєї справи міжнародний гросмейстер Сандуляк Василь.

Приємно відзначити, що переможцем турніру після запеклої і безкомпромісної боротьби став тренер вінницької шахової школи Роєнко Артур, друге місце посів минулорічний переможець Кожокарь Дмитро (Молдова), третє — багаторазовий чемпіон Молодви серед юніорів Шевчук Владлен, четверте — провідний шахіст Вінниці Галич Георгій.

Серед ветеранів кращим став майстер FIDE Косець Олександр (Молдова). До 16 років — Білич Олексій (Чернівці). Серед жінок — член жіночої збірної Молдови Гіту Паула-Александра (Молдова).

Переможці були нагороджені кубками, дипломами та гарними грошовими призами. Варто відзначити виступи деяких юних вінницьких шахістів. Наприклад, Штомпель Юрій відзначився виграшем у срібного призера, а Дищук Катерина гарно грала в кожній партії і давала гідний опір більш досвідченим шахістам.

Загалом змагання відбулось у теплій і доброзичливій атмосфері. Молдовани чемні, спокійні і гостинні люди, з ними приємно спілкуватися, тому сюди хочеться приїжджати!

До нових зустрічей, Молдова!

1 коммент. :

chessvin комментирует...

тест

Отправить комментарий

Оставьте комментарий