«Нью-Васюки» на Немирівщині

У Кудлаях зібрали шаховий бомонд Вінниччини, на Немирівщині провели другий обласний шаховий турнір «Кудлаївська зима». До невеличкого села Кудлаї, де лише 326 мешканців, завітали дев’ять команд (торік було сім) з різних міст і районів Вінниччини. За кожну виступали по чотири спортсмени. Серед учасників був міжнародний майстер з Вінниці Віктор Гудок і низка кандидатів у майстри. Судив змагання міжнародний майстер, суддя національної категорії Микола Боднар.

Зібрати сильний склад вдалося завдяки ентузіазму президента федерації шахів Немирівського району Віталія Довганя за підтримки влади району та об’єднаної Кудлаївської територіальної громади, підприємств «Немирівлатінвест» і «Вінницяагропроект», нардепа Руслана Демчака, фермера Петра Борденка, місцевих підприємців Володимира Ковальчука, Олександра Горовенка і Романа Бондарчука.

Грали «стінка на стінку» у 9 турів. Кожен мікроматч гравців з двох команд складався з партій у швидкі (по 10 хвилин кожному) та блискавичні (по 5 хвилин кожному) шахи. Боротьбу за медалі вели минулорічні переможці з Козятину, вінницька команда і збірна Калинівки. Козятинчани здолали головних конкурентів в особистих матчах і перемогли з результатом 27 очок. Вінниччани відстали на очко. Третє місце посіла Калинівка – 21 очко. Господарі з Кудлаїв виступили непогано, розділивши 5-6 місця.

Організатори нагородили грошовими призами команди-призери. Також відзначили по 3 кращих спортсмени по дошках. На першій шахівниці переміг Олександр Роговий з Липовця, на другій – вінничанин Михайло Шафір (набрав 16 очок з 16 можливих, що є найкращим результатом на турнірі), на третій – наймолодший учасник, 14-річний вінничанин Євгеній Шафір, на четвертій – досвідчений екс-чемпіон області Олексій Рубан (Козятин).










0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий