МЕМОРІАЛ БОГАТИРЧУКА У ВІННИЦІ ПРОЙШОВ НА УРА!

Пройшли шахові баталії в рамках Всеукраїнського турніру «2-й Меморіал Ф.Богатирчука». Змагання відбулось в двох турнірах: турнір А, у якому могли грати всі бажаючі, і турнір Б, у якому могла позмагатись молодь до 14 років. Загалом загальна кількість учасників, а їх було аж 120, перевершила сподівання організаторів, якими були шаховий клуб "Гамбіт" (Київ, директор Роман Хаєцький), Вінницька шахова школа і Вінницький спорткомітет. Родзинкою турніру була шведська система проведення. Грали 10 турів за швейцарською системою: перші 5 турів — у швидкі шахи, а заключні 5 турів — у класичні шахи. Такий формат змагань в Україні відбувся вперше, і багатьом він дуже сподобався. Назву плюси: 3 дні є ідеальною кількістю днів для проведення змагань, адже в наш динамічний час важко вирватись на багато днів з дому, також гра в одному турнірі і в швидкі шахи, і в класику теж приваблює гравців, а велика кількість турів дає змогу вдосталь отримати задоволення. Отже, як головний суддя можу впевнено стверджувати, що даний формат має право на існування.

Але перейдемо безпосередньо до перепитій боротьби. У головному турнірі з перших турів лідерство захопили молоді тренери з Городка Львівської області міжнародний майстер Андрій Грех і майстер ФІДЕ Володимир Мелешко. Впевнено пройшовши всю дистанцію, вони в такому порядку дісталися фінішу. Хлопці не тільки гарно грають у шахи, але й є хорошими тренерами. От і на цей турнір вони привезли з десяток своїх вихованців, які, як і тренери, теж стали призерами. 3 місце посів вінниччанин майстер ФІДЕ Олег Биковський. 4 призове у Артура Роєнко, 5 — у чемпіона України до 14 років Владислава Ларкіна з Миколаєва і 6 місце у призера чемпіонатів України серед однолітків Андрія Придуна зі Львова.

Спеціальні призи вибороли: у категорії до 1900 одиниць українського рейтингу — Олександр Ковалевич (Чорноморськ), до 2000 — Тимофій Бохнак (Чорноморськ), до 2100 — Леся Косіч (Вінниця). Кращою серед жінок стала Надія Шпанко (Вінниця), а кращим ветераном — Сергій Попов (Хмельницький).

Гострою, цікавою і безкомпромісно була боротьба в юнацькому турнірі. Беззаперечну перемогу здобув Валентин Прокоф'єв з Калуша (Івано-Франківська обл.). Впевнена активно-надійна гра Валентина не залишила суперникам жодних шансів. 2 місце у Владислава Полігаса зі Жмеринки (Вінницька область). 3 місце в Артема Зіняка з Франківська. Гарно виступили, виборовши призи: 4 місце — Каріна Степанюк (Вінниця), 5 — Олександр Жуковський (Вінниця), 6 — Федір Корнійчук (Житомир), 7 — Богдан Станіславський (Вінниця). Загальне 8 і 1 серед дітей до 9 років виборов Максим Гречаний (Івано-Франківськ), 9 і 1 серед дівчат — Дарина Грига (Городок,Львівська), 10 — Михайло Жуковський (Вінниця), 10 — Віталій Цигельник (Бердичів, Житомирська обл.). Спеціальні призи вибороли: 2е місце серед дітей до 9 років — Давид Котормус (Городок,Львівська), 3 — Тимур Паламарчук (Вінниця). 1 серед дівчат до 9 років — Анна Копистиринська (Вінниця).

Загалом турнір пройшов на ура. Призери залишились задоволені призами, а учасники теплою атмосферою і отримання чергової порції адреналіну!



Фото

Микола Боднар, головний суддя змагань







0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий