КУБОК ПОДІЛЛЯ ЗАЛИШИВСЯ НА ПОДІЛЛІ!

У Вінницькій шахово-шашковій школі пройшов 5-й відкритий командний кубок Поділля. Так як було багато бажаючих прийняти участь в змаганнях, організатори знову змінили формат, і в цьому році 18 команд грали за швейцарською системою в 9 турів (в 2016 році: 12 команд по круговій системі). Кількість учасників в команді – 4. Турнір викликав великий ажіотаж. Організатори відчували, що бажаючих прийняти участь в такому цікавому і динамічному турнірі буде вдосталь, адже турніри таких форматів в Україні можна порахувати на пальцях, але кількість бажаючих навіть перевершила їхні сподівання.

А перемогла команда господарів, в складі якої грали всі майстри: Віктор Матвіїшен, Вадим Трегубов, Владислав Лукіянчук і Микола Боднар. Команда Вінниці виграла 8 матчів і 1 завершила внічию.

2 місце посіла міцна команда сильних КМС-ів теж з Вінниччини (м.Жмеринка) на чолі з чемпіоном Вінниччини майстром ФІДЕ Олегом Биковським. В складі також Артур Роєнко, Павло Лавренчук і Анатолій Ходюк. Знову як і в минулі роки гарно виступила дружня і амбіційна команда з Білої Церкви з незмінним лідером майстром спорту України Віталієм Кириченко, а також Валерієм Хабічевим, Віктором Вовком, Дмитром Бойко і Олександром Хабічевим.

Добре виступила команда Вінницької шахової школи – 4 місце. Трохи недотягнули до трійки, виборовши 5-е місце сильна команда з Стрия, що на Львівщині. Почесне 6-е місце в команди Чернівців на чолі з молодим Олексієм Біличем. 7-е за командою з м.Могилів-Подільський. І 8-е призове у Вінницького району.

При підготовці до змагань було вирішено, що буде добре, якщо сформуються декілька юнацьких команд Вінницької шахової школи, щоб провідна молодь отримала безцінний практичний досвід, зігравши партію з майстром або сильним КМС. Так і було зроблено. Було створено 3 шкільні команди по вікових категоріях: до 23 років, до 12 і до 10 років. І наші діти гідно боролись проти дорослих і досвідчених дядьків.

Команда-переможець була нагороджена Кубком Поділля, а всі гравці команди-переможця і команд-призерів – грамотами. Також були вручені і грошові призи першим восьми командам. На закритті головний суддя змагань Микола Боднар подякував командам за участь і запросив всіх на 6-й кубок у наступному році.

Слід відзначити людей, завдяки яким було організовано і проведено на високому рівні цей захоплюючий турнір. Це Микола Боднар – президент Федерації шахів м.Вінниця, суддівська колегія в складі: Володимир Вусатюк, Сергій Кормановський, Станіслав Дорофєєв, Артур Роєнко, Анатолій Яворський та ін. і звичайно Вінницький міськспорткомітет (голова – Сергій Краєвський).

До зустрічі на «Поділлі-2018»!

Таблиця:
http://chess-results.com/tnr304676.aspx?lan=11
Фото:
https://www.facebook.com/groups/chessvin/permalink/1603405483036677/
https://www.facebook.com/groups/chessvin/permalink/1602621889781703/

МАША ШАХОВА










0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий