ОЛЕКСАНСАНДР ЖУКОВСЬКИЙ - ПЕРЕМОЖЕЦЬ!

На п’ять днів до Вінниці з’їхалась шахова молодь зі всієї України пограти в шахи на 3-й Всеукраїнський дитячий шаховий фестиваль «Вінницькі ВЕРЕМІЇ». Категорія зовсім маленька – до 11 років, отже це шахові зірочки і шахове майбутнє України. Турнір зібрав майже рекордну кількість учасників – 94 (маються на увазі саме Всеукраїнські змагання). По кількості учасників з цим змаганням може посперечатися тільки Меморіал Ольховського. Разом з гостями вінниччани також підтримали даний захід, адже таких змагань на Україні зовсім не багато, щоб їх ігнорувати і не отримати безцінні практичні знання і навики, не виїжджаючи з рідного міста. Це безперечно правильне рішення, і радує, що в Вінницьку шахову школу ходять діти, в яких свідомі батьки!

А тепер перейдемо до розповіді про саму боротьбу. Грали в одному загальному турнірі, а підсумки підбивалися в 2-х категоріях: до 11 та 9 років. З самого початку всі учасники почали грати самовіддано, видно було що всі хотіли тільки перемоги. Але в спорті немає одних переможців і це зрозуміло. На радість господарям турнір виграв вихованець Вінницької шахової школи Олександр Жуковський. Сашко показав зрілу змістовну гру і заслужено переміг. Вітаємо вінниччанина і бажаємо не зупинятись на досягнутому і здобувати все більше і більше перемог! Не менш достойно виступив Тимофій Бохнак з Чорноморська, який став другим лише за додатковими показниками. І в цього юнака простежувалася солідна і впевнена гра. А замкнув трійку призерів 9-річний шахіст зі Львова Давид Котормус (1 місце до 9 років). Якщо перші два призера грали в солідні і надійні шахи, то Давид виявився безкомпромісним гравцем. Для нього нічієї не існувало – 7 перемог і 2 поразки. Напевно, це добре, адже в такому юному віці в кожній партії слід боротися до кінця, виховувати бійцівські якості та бойовий дух.

Гарно відіграли турнір: Юрій Штомпель (Вінниця) – 4 місце, Максим Біленький (Вінниця) – 5 загальне місце і 2 до 9 років, Андрій Трофимчик (Бориспіль) – 6 місце, Михайло Жуковський (Вінниця) – 7 місце, Олександр Хайрулін (Львів) – 8 загальне місце і 3 до 9 років, Максим Валов (Вінниця) – 9 місце, Грига Дарина (Львів) – 10 загальне місце і 1 серед дівчат до 11 років.

У категорії дівчат до 11 років: 2 місце – Ірина Чесалкіна (Вінниця), 3 – Катерина Скакун (Вінниця). Серед дівчат до 9 років: 1 місце – Дарина Заєць (Біла Церква), 2 – Анна Копистиринська (Вінниця), 3 – Анна Калашник (Черкаси).

Окрім цікавого турніру учасники турніру могли послухати лекцію 44-го шахіста світу, діючого чемпіона Європи в складі збірної команди Азербайджану, міжнародного гросмейстера Аркадія Найдіча. У 2014 році (9 серпня) на 41-ій шаховій Олімпіаді в норвезькому Тромсе, перемігши чемпіона світу Магнуса Карлсена, Аркадій Найдіч стає членом символічного клубу Михайла Чигоріна. Для Вінниці це визначна подія, адже вперше шахіст з топовим рейтингом 2700 не тільки відвідав вінницьку школу, але й дав майстер-класс. Також гросмейстер організував фуршет дітям після закриття турніру. Дякуємо, Аркадій!

Також був проведений конкурс вирішення позицій. 70 учасникам було запропоновано 20 позицій, які потрібно було оцінити. Абсолютним переможцем, вирішивши правильно 17 завдань, став Микола Савчук з Одеси. У хлопця, який приїхав на турнір з поломаною рукою, не пішла гра в турнірі, але в конкурсі він був кращим! Владислав Базюк з Хмельниччини вирішив 15 завдань. І 5 молодих шахістів впорались з 14 завданнями. Всі вони отримали призи!

Загалом захід вдався на відмінно, про що свідчили численні подяки від батьків і тренерів молодих спортсменів. До зустрічі на «Вінницьких ВЕРЕМІЯХ» у 2018 році!

МАША ШАХОВА

Фото

Таблиця турніру








0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий