Вінницький шаховий «романтик» підкорив «Кам’янецьку фортецю»

Семирічний вінницький шахіст Володимир Шафір вдруге тріумфував на Всеукраїнському турнірі. Услід за перемогою на змаганні «Різдвяне Мукачеве» він посів перше місце серед юнаків до восьми років на «Кам’янецькій осені». Змагалися 27-29 жовтня у клубі «Гросмейстер» м.Кам’янець-Подільський (Хмельницька область).

Вихованець шахового клубу «Романтик» Володимир Шафір отримав від організаторів не лише красивий Кубок (з шаховими фігурами) і диплом, але й невелику грошову премію. Незважаючи на юний вік, він вже є призером області, має другий дорослий розряд і регулярно виступає на змаганнях проти чоловіків. А перший свій Кубок Вова виграв на дорослому чемпіонаті у трирічному віці – як наймолодший учасник.

Непогано на турнірі «Кам’янецька осінь» виступили й інші представники клубу «Романтик». Приміром, Арсен Александрович і Тимур Бєлов підвищили свої спортивні розряди, а Тетяна Бойко показала один з кращих результатів серед дівчат. Всі вони виступали у категорії серед дітей до десяти років.

Окрім шахових баталій і тренувань, діти в Кам’янці-Подільському добре відпочили. Відвідали Стару фортецю, музей тортур, каньйон та інші родзинки міста.

Хто такі шахові «Романтики»?

У клубі «Романтик» (вул. 600-річчя, 6) безкоштовно займаються шахами близько 60 юнаків і дівчат. Шаховим «романтикам» від 5 до 18 років. Заняття з ними проводить тренер МДЮСШ № 6 Михайло Шафір. Він був першим наставником Іллі Нижника – в свій час наймолодшого міжнародного гросмейстера на планеті, а також виховав десятки кваліфікованих спортсменів, переможців і призерів змагань різного рівня.

Роботі шахового клубу «Романтик» сприяють Центр підліткових клубів «Універ», міський спорткомітет, відділення НОК України Вінницької області, підприємство «Вінницябуд», благодійний фонд «Здорова нація» і благодійний центр «Хесед Емуна».


0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий