ЧЕМПІОНАТ ФЕДЕРАЦІЇ ШАХІВ ВІННИЦІ ВИГРАВ ПРЕЗИДЕНТ ЦІЄЇ ФЕДЕРАЦІЇ!

«На шахівниці брехні і лицемірству немає місця. Краса шахової комбінації в тому, що вона завжди правдива. Нещадна правда, виражена в шахах, їсть очі лукавому»
Емануїл Ласкер, 2-ий чемпіон світу
У Вінниці відбувся 17-ий чемпіонат ФШВ – кубок Вінниці з швидких шахів. Вже 17 років поспіль проводиться цей турнір. Започаткував його Сергій Кормановський, який започаткував міську Федерацію і був 1-им президентом. 2 чемпіонати провів С.Кормановський. Потім передав Федерацію Миколі Боднару. І от вже 15 років чемпіонат проводить М.Боднар. По традиції турнір був представницьким і сильним, участь прийняло багато сильних шахістів з багатьох областей України. На старт вийшло біля 80 учасників, які грали по швейцарській системі в 11 турів.

Боротьба була напруженою і непередбачуваною. Лідерство захопили після 5 турів гросмейстер України з Хмельницького Вадим Разін і міжнародний майстер Микола Боднар – по 5 з 5. Але потім вони почали втрачати очки і їх наздогнали відразу декілька шахістів. Але все ж таки пальму першості виборов єдиний, хто не програв жодної партії - Микола Боднар. Друге місце в майстра спорту з Вінниці Вадима Трегубова. І третє в Вадима Разіна. Високе четверте місце в молодого і прогресуючого КМС Артура Роєнка з Жмеринки. І особливо хочеться порадіти за 15-річну вінниччанку Надію Шпанко, яка в цій сильній чоловічій компаній не тільки не загубилась, але й показала сильну і солідну гру. Шосте місце виборов сильний КМС з Калинівки Олександр Штельмах. Сьоме за багаторазовим екс-чемпіоном Вінниччини Андрійом Горобцем з Могилів-Подільського. Восьме місце виборов, показавши міцну і солідну гру Олексій Рожок з Запорізької області. Високе девяте місце за вихованцем Вінницької шахової школи 14-річним Дмитром Щербиною. І десяте виборов Любомир Михалець з Хмельницького.

Кращим серед ветеранів став міжнародний майстер Володимир Ревуцький з Житомира. Володимир був постійно в лідерах і претендував на більш високі місця, але на фініші трохи збавив оберти. Серед молоді до 12 років кращою стала Вікторія Біляк.

Загалом турнір пройшов теплій і товариській атмосфері. Суддівській колегії, незважаючи на велику кількість учасників, було доволі легко працювати. До зустрічі на 18-му чемпіонаті!

МАША ШАХОВА








0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий