СИЛЬНИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ОПЕН В МІСТІ БАР ВИГРАВ ЧЕМПІОН УКРАЇНИ СЕРЕД НЕЗРЯЧИХ ШАХІСТІВ!

Мальовниче, гарне, привітне і дуже гостинне місто Бар, що на Вінниччині, знову зібралов шахістів зі всієї України, щоб ті пограли в шахи, цю шляхетну і мудру гру, зустріли старих друзів, придбали нових, і головне отримали масу задоволення і чергову порцію адреналіну! І все це стало можливим завдяки чудовому організатору Анатолію Кобилю – директору Барського УТОС, тотально незрячій людині і водночас сильному кандидату в майстри спорту з «королівської» гри.

До невеличкого містечка на Вінниччині з’їхались гравці з баготьох областей України. Турнір вразив не лише широкою географією. Він зібрав дуже представницький склад, адже серед учасників було 5 майстрів спорту і 20 кандидатів в майстри.

З перших турів очко за очком почав набирати діючий чемпіон України серез незрячих шахістів – молода дуже привітна і порядна людина Владислав Колпаков зі Львова. Танком пройшовши по своїм суперникам, Владик не залишив нікому шансів. Вітаємо В.Колпакова з заслуженою перемогою та бажаємо великих успіхів на міжнародних чемпіонатах на благо Батьківщини! Друге місце виборов молодий КМС з Літина Павло Лавренчук. Паша в останній час дуже прогресує, постійно займає високі місця і створює конкуренцію не тільки сильним гравцям Вінниччини, а й всієї України. Третє місце посів міжнародний майстер з Вінниці Микола Боднар. Високе 4 місце виборов першорозрядник Євген Шпильовий з Южного (Одеська обл.), і досить дивно, що такий сильний шахіст засидівся в першорозрядниках. Його потужна і змістовна гра була вище усіляких похвал. Євген перевершив норматив звання КМС, з чим ми його і поздоровляємо! 5 місце виборов теж незрячий шахіст зі Львова, багаторазовий екс-чемпіон України серед незрячих Іван Яцишин. 6 місце за киянином, гарним шахістом і прекрасним тренером Володимиром Черних. Призове 7 місце посів міжнародний майстер Віктор Гудок з Вінниці. 8 – Вячеслав Кошовий з Бару. 9 – Ярослав Понятишин з Хмельницького і 10 – Володимир Шпіркін з Вінниці. Кращою серед жінок стала Наталія Понятишина з Хмельницького. Перший приз серед незрячих шахістів виборов головний організатор турніру Анатолій Кобиль! Організатори встановили багато різних призів, від грошових до речевих. Більшість учасників залишили турнір з призом!

«Родзинкою» змагань стало те, що на запрошення Анатолія Кобиля в турнірі прийняло участь багато незрячих шахістів. Можна тільки схилити голову перед цією сильною духом людиною. Учасники порадувалися успіху Анатолія Кобиля і були вдячні йому за прекрасно організований турнір.


МАША ШАХОВА









0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий