Збірна Вінниці виграла міжнародний шаховий турнір у Могилеві-Подільському

29-30 липня у Могилеві-Подільському відбувся традиційний відкритий командний фінал кубку Вінниччини з шахів «Дністер-2017». Цього року він набув міжнародного статусу, адже на змагання завітала команда м.Єдінці (Молдова).

За підтримки кондитерського дому «Вацак» і Могилів-Подільської влади змагання відбулись на більш ніж високому рівні. Все було продумано до найменших дрібниць. На відкритті учасників привітали мер Петро Бровко та власник кондитерського дому «Вацак» Геннадій Вацак, а позитивним зарядом енергії учасників зарядили діти дитсадку, які в шахових костюмах танцювали і розповідали вірші про шахи.

На старт вийшло 14 команд. Вони представляли райони Вінниччини і сусідню Молдову, а також Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Чернівці, Миколаїв. У кожній грали по чотири спортсмени, тобто змагалися «стінка на стінку» за швейцарською системою. Більшість учасників були майстрами спорту чи кандидатами в майстри. Основна боротьба за лідерство велася між збірними Вінниці (на чолі з майстрами спорту Вадимом Трегубовим і Миколою Боднаром) і минулорічним переможцем Хмельницьким. На фініші команда міста над Бугом спромоглася випередити хмельничан на два командних очки. Загалом було п’ять призових місць у командному заліку. Третє місце посіла збірна Жмеринки, четверте – Єдінців, п’яте – Вінницького району. Організатори також передбачили призи кращим по дошках серед тих, хто не увійшов до п’ятірки в командному заліку. На першій шахівниці це майстер спорту Пен Лі Мін, на другій – чемпіон України серед юнаків до 14 років Владислав Ларкін (обидва –Миколаїв), на третій – Андрій Сухов (Чернівці), на четвертій – Михайло Августінов (Могилів-Подільський).

Окрім суто шахових баталій, учасників запросили відвідати Лядівський скельний монастир, після чого запропонували вечерю. А на закритті призи (кубки, солодкі призи, диски з фото) отримали всі команди незалежно від місця. Отже, переможених не було. Дякуємо могилівчанам за цікавий і прекрасний турнір, і звичайно за внесок в розвиток шахів на Вінниччині і в Україні!


Маша Шахова





0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий