Копистиринська Анна завоювала ще одну медаль для Вінниці на чемпіонаті України!

З 1 по 12 червня на базі санаторія «Івушка», який знаходиться в с.Омельник Кременчуцького р-ну Полтавської області відбувся чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 8 років. Чемпіонат проходив у 3 видах змагань, а саме: класичні, швидкі та блискавичні шахи. У класичних шахах Вінницю представляли: Копистиринська Анна, Саблук Світлана, Гнатюк Анна, Сукач Ілля, Волос Ілля. Окрім самої гри діти кожен день розбирали свої партіі, готувались до суперника, піднімали свою фізичну підготовку (ходили на зарядку, грали в м'яча, купались в річці). Особливо хочу відмітити Яворського Анатолія Петровича, який дуже плідно працював зі своїми учнями і дуже мало відпочивав.

Спочатку турнір краще почали хлопці, особливо Сукач Ілля, який бив усіх підряд. Але їм не вистачило досвіду, і не витримавши психологічної нагрузки, вони завершили турнір не досить вдало. Дівчата навпаки, зібравшись, почали вигравати останні партії. Копистиринська Анна обіграла в останньому турі Безсонну Поліну, яка весь турнір йшла на 1 місці. До речі, партія тривала 3 з половиною години! Саблук Світлана в останніх 5 партіях набрала 4,5 очки!

Копистиринська Анна – 4 місце (6,5очк.)
Саблук Світлана – 9 місце (5,5очк.)
Гнатюк Анна - 25 місце (3,5очк.)
Сукач Ілля - 32 місце (4очк.)
Волос Ілля – 45 місце (3очк.)

Після закінчення турніру з класичних шахів наші надії залишились на швидкі та бліц. В підтримку отримали молодих і перспективних Шафіра Вову, Кузнєцова Ріната та Дідусенко Ярослава. Нажаль, турнір з швидких був для нас бідним на бали: гра майже ні в кого не йшла.

Сукач Ілля – 18 місце (5очк.)
Волос Ілля – 28 місце (4,5очк.)
Шафир Вова – 37 місце (3,5очк.)
Кузнєцов Рінат – 38 місце (3,5очк.)
Дідусенко Ярослав – 44 місце (3очк.) 
Саблук Світлана – 12 місце (5очк.)
Копистиринська Анна – 15 місце (4,5очк.)
Гнатюк Анна – 23 місце (4очк.)

Надії залишались на бліц, потрібна була медаль. Досить впевнене 2 місце посіла Копистиринська Анна, яка дуже впевнено вигравала і поступилась лише абсолютній чемпіонці Басовій Поліні з Харкова.

Копистиринська Анна – 2 місце (7,5очк.)
Саблук Світлана – 10 місце (5очк.)
Гнатюк Анна – 11 місце (4,5очк.)
Сукач Ілля – 19 місце (5очк.)
Шафир Вова – 22 місце (4очк.)
Дідусенко Ярослав – 29 місце (4очк.)
Волос Ілля – 31 місце (3,5очк.)
Кузнецов Рінат – 32 місце (3,5очк.)

Особисто мені сподобались на чемпіонаті чудовий вінницький колектив, сонячна погода, розваги на спортивних майданчиках, розбори партій і вогні в очах дітей від перемог. Діти, батьки та тренери отримали безцінний досвід, який знадобиться надалі. Всім раджу: не жалійте часу та побувайте на чемпіонатах України! Буде що згадати!

Роєнко Артур Олегович, тренер шахової школи







0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий