Могилів-Подільський на два дні став обласною «столицею» шахів

На травневі свята Могилів-Подільський «захопили» шахові інтелектуали віком до 15 років: у райцентрі вперше відбувся відкритий кубок Вінницької області. Змагання зібрали 89 учасників. Могилів-Подільський на декілька днів став обласною «столицею» шахів. Шахісти представляли сім міст Вінниччини: Вінницю, Жмеринку, Тиврів, Козятин, Тульчин, Бар. Звісно, потужну команду сформувала і Могилів-Подільська школа з шахів «Вацак». Бажання позмагатись також виявили шахісти із сусідньої Хмельниччини - міста Кам’янець-Подільський. Майданчиком для урочистого відкриття кубку став місцевий будинок школярів. Заступник міського голови Віталій Криган, депутат Вінницької обласної Ради, засновник школи «Вацак», який взяв на себе фінансову складову проведення турніру - Геннадій Вацак, президент обласної шахової федерації, депутат обласної Ради Юрій Яремчук, директор Вінницької ДЮСШ №6, заслужений тренер України, міжнародний майстер, головний суддя змагань Микола Боднар, привітали дітей, їх батьків і тренерів. Захід продовжив святковий концерт. Глядачі особливо відзначили виступ талановитих вихованців дошкільного підрозділу НВК№5 – малеча у чорно-білих костюмах розіграла на сцені танцювальні «шахові комбінації». Зал підтримав їх бурхливими оваціями і стоячи. Завершив дійство «феєрверк» із чорно-білих повітряних кульок, який випустили у залу. А у фойє приміщення усіх пригощали 25-кілограмовим тортом у вигляді шахової дошки.

Під час «чорно-білих» боїв зіграли біля 500 партій. Як розповів головний суддя Микола Боднар, ці змагання проходять в один загальний турнір за швейцарською системою у 9 турів. Найчисельнішу команду представила спеціалізована вінницька школа, тож і найбільше призів зібрали мешканці обласного центру. Абсолютним переможцем та володарем Кубка також став вінничанин - Дмитро Щербина. Всі призери та переможці отримали медалі, дипломи, солодкі дарунки. А всі учасники – блокноти і іменні ручки і цікаву культурно-розважальну програму: екскурсію містом і відвідини місцевого краєзнавчого музею. Окремо меценат змагань Геннадій Вацак відзначив кращих могилівчан: у категорії до восьми років – Дар’я Майструк, до 10 років – Борис Герасім, до 12 років – Микита Філюрський. П’ятирічну вінничанку, наймолодшу учасницю Кубку, Катерину Баніну, яка стала ІІ-ю у категорії до 8 років і вже має І-й юнацький розряд, заохотили окремим дарунком.

Президент обласної шахової федерації Юрій Яремчук та усі тренери, батьки і діти щиро дякують організаторам за високий рівень змагань. А могилівчани обіцяють зробити подібні турніри традиційними і наступного року організувати всеукраїнський.

Фото можна подивитись і скачати тут.
Таблиця змагання.


0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий