НЕ НА ВІДМІННО, АЛЕ НА ДОБРЕ З ЖИРНИМ ПЛЮСОМ!

В Чорноморську Одеської області відбувся чемпіонат України з шахів серед клубних команд. Вінниччани вже третій рік поспіль приймають участь в цих цікавих і престижних змаганнях, які стали для нас пріоритетними. В 2015 році команда "Вінницькі вовки" виборола загальне 6 місце. В 2016 році команда з такою ж назвою стала чемпіоном з класичних шахів і другою з швидких і бліцу. То був неймовірний успіх! В цьому році було прийнято рішення перейменувати команду в "Вінницькі ВЕЛЕТИ".

Отже, "Вінницькі вовки" пішли непереможеними, як в свій час чемпіони світу Альохін і Фішер!

Чому ми так назвали команду? Серед наших шахістів є історик, не буду називати його ім'я, автор багатьох книг. Він і запропонував цю назву, яка нам всім сподобалась.

Інфо. У багатьох народів світу збереглися перекази про велетів — величезних могутніх людей. Дуже давно, на початку світу з’явилися на землі перші люди — діти богів і земних жінок (а за іншими переказами — діти землі). Вони "підпирали головами чорні хмари і переступали гори і долини", а "по лісі ходили, як по траві".

Змагання відбулись з 3 видів програм: класичні, швидкі та блискавичні шахи. Пріоритетними звичайно вважались класичні шахи. Регламент: 13 команд, швейцарська система в 9 турів. Звичайно, ми розуміли, що повторити минулорічний успіх буде надзвичайно важко, адже легко читалось, що команди суттєво посиляться. Так воно і сталось. Потужна і досвідчена Харківська Юридична Академія, в складі якої було 5 гросмейстерів і 5 майстрів і яка в минулому році посіла друге місце, прагнула реваншу, суттєво посиливши склад. "Вінницькі ВЕЛЕТИ" закономірно програли особисту зустріч, але виграли інші 8 матчів і вибороли почесне 2 місце.

В швидких шахах і бліці гранди з Харкова не виступали. В швидких ми теж вибороли 2 місце, пропустивши вперед юнацьку збірну України. А в бліці посіли 3 місце, пропустивши вперед команду "Папашон" з Одеси, в складі якої виступали 3 гроса, і команду Шахової Академії з Чорноморська.

Загалом виспупом команди я задоволений, адже вдалося вибороти 3 призових місця. Дякую хлопцям: Денису Ковальову, Віктору Матвіїшену, Любомиру Михальцю, Дмитру Фінгєрову, Євгену Таранєнку, Владиславу Лукіянчуку, Вадиму Трегубову і Володимиру Вусатюку, адже кожен зробив свій внесок в загальний успіх команди.

Цього року в чемпіонаті також виступила і друга команда з Вінниччини "Вінницькі ВУНДЕРКІНДИ". Великі завдання команді не ставились: головне було отримати безцінний практичний досвід. В класиці наша молодь не тільки пограла з сильними суперниками, а й виборола почесне 8 місце. В швидкі і бліці результати були трохи гіршими, але сильно ніхто не засмутився. Склад вундеркіндів: Надія Шпанко, Артур Роєнко, Мар'ян Кириченко, Олексій Білич, Георгій Галич, Карина Степанюк і Катерина Дищук.

Нашим бійцям це змагання дуже подобається, тому починаємо готуватися до наступного чемпіонату в 2018 році!

Микола Боднар, тренер і організатор вінницьких команд








0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий