Збірна Вінниці поділила 2-3 місця на Всеукраїнському турнірі

На Всеукраїнському шаховому турнірі Меморіалі Анатолія Ольховського збірна Вінниці в складі: Віктор Матвіїшен, Микола Боднар, Владислав Лукіянчук в командному заліку розділила 2-3 місця. Переможцями стала команда з столиці України м.Києва в складі: Сергій Павлов, Віктор Скляров, Ірина Петрова. 2-3 місця з вінниччанами розділила команда з Хмельницького: Вадим Разін, Любомир Михалець, Дмитро Шевчук.

Турнір відбувся 15 квітня. Це вже 4-й Меморіал (попередні були у 2014-2016 роках). За шаховими баталіями спостерігали родичі Анатолія Ольховського. А.Ольховський, справжній ентузіаст шахів, приймав участь в Всеукраїнських та Всесоюзних шахових заходах. В пам'ять про нього сім'я Ольховських започаткувала проведення меморіалів і продувжує цю традицію.

Змагалися представники Вінницької області, Києва, Київської області, Львова, Харкова, Одеси, Івано- Франківська, Хмельницького, Тернополя, Чернівців, Черкас, а також Молдови та Угорщини  всього 117 учасників (в минулому меморіалі 116), в тому числі 3 гросмейстера, 17 майстрів, юніори і діти молодшого віку. Грали у «швидкі шахи» за швейцарською системою 11 турів.

В особистому заліку переможцем став ЗТУ, міжнародний майстер Олександр Алексіков з Харкова, який, до слова, останнім зареєструвався у турнірі.

На жаль в особистому заліку вінницькі шахісти трохи не дотягули до призових місць. Кращий з наших шахістів майстер ФІДЕ 15-річний Віктор Матвіїшен посів четверте місце, відставши від міжнародного майстра Сергія Павлова та Артема Омелі лише на півочка, проте випередивши міжнородного гросмейстера Любомира Михальця на півочка.

 Цей турнір є найрейтинговішим зі всіх турнірів проведених у Вінниці,  сказав директор турніру, Заслужений тренер України і водночас учасник турніру Микола Боднар.  Грали дуже сильні шахісти, зокрема 3 міжнародні гросмейстери, міжнародні майстри, майстри ФІДЕ, майстри України. Наші шахісти, особливо молодь, отримали змогу покращати свій досвід у зустрічах з високорейтинговими шахістами України. Та й загальнокомандне місце теж свідчить про рівень підготовки вінниччан.


1 коммент. :

Анонимный комментирует...

блін, так чекав заголовок типу "Ольха встояла!" чи щось накшталт... ;-)

Отправить комментарий

Оставьте комментарий