Рекордна кількість шахістів з районів на чемпіонаті області серед наймолодших

«Навчання грі в шахи – популярний і ефективний спосіб розвитку інтелекту дитини»
Рекордна кількість учасників з районних центрів, ось чим найбільше запам’ятався чемпіонат області серед юнаків та дівчат до 8 та до 10 років. Змагання проходили в м. Вінниці в приміщенні МДЮСШ №6. До міста над Бугом приїхали шахісти з Жмеринки, Могилів-Подільского, Гнівані, Калинівки, Шаргорода, Липовця та Вінницького району. Всього в турнірі прийняли участь 50 найкращих юних спортсменів, які пройшли відбір в своїх містах. Шахістам з районів було важко конкурувати за медалі, тому що шахова школа в м.Вінниці одна з найкращих в Україні. Аале вони все одно дали гідний бій. Шахи в районах розвиваються і на далі будуть тільки прогресувати. Особливо хочеться відзначити Могилів-Подільский, де за короткий період існування шахової школи «Вацак» вже підготували багато дітей рівня 1 юнацького і 3 розряду.

Чемпіонкою до 8 років стала Копистиринська Анна (Вінниця) – 9 з 10 можливих. Друге місце у Гнатюк Анни (Вінниця) – 7,5 , а третє у Саблук Світлани (Вінниця) – 7 .

Чемпіоном до 8 років дуже впевнено став Сукач Ілля (Вінниця) – 8 очок з 8 можливих. Друге місце у Волоса Іллі (Вінниця) – 5,5, а третє у Шафіра Володимира (Вінниця) – 5,5.

Чемпіонка до 10 років Чесалкіна Ірина (Вінниця), 10 очків з 10 можливих, не дала жодних шансів свої суперницям, всі свої партії грала впевнено і професійно. За друге та третє місце дівчата грали матч з 2-х партій, в яких сильнішою виявилася Лущикова Мирослава (Вінниця) – 8  очок. Третє місце у Мельник Дар’ї (Жмеринка) – 8.

Найбільш масовим і напруженим був чемпіонат до 10 років. Перше та друге місце поділили Штомпель Юрій (Вінниця) та Валов Максим (Вінниця), які набрали 6,5 з 8 можливих. Коефіцієнт Бухгольция був кращим у рейтинг-фаворита Юрія Штомпеля. Друге  місце відповідно у Максима Валова, а бронза у Буняка Ярослава – 6.

Вітаємо чемпіонів та призерів та бажаємо вдалого виступу на чемпіонатах України.

http://vlasno.info/suspilstvo/8/sport/item/16334-na-chempionati-oblasti-z-shakhiv-sered-maliukiv-maizhe-vsi-medali-zabraly-vinnytski-sportsmeny
Таблиця – юнаки до 10 років

Роєнко Артур, головний суддя змагань











0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий