Сенсації на чемпіонаті міста серед наймолодших

На вихідні, 28-29 січня, в приміщенні шахової школи пройшов чемпіонат міста Вінниця серед дітей віком до 8 та 10 років. Загалом прийняло участь майже півсотні юних шахових дарувань. Було два окремих турніри, в яких хлопчики та дівчатка змагались разом, але у них був окремий залік.

В категорії до 8 років з перших турів лідерство захопив Сукач Ілля, який здобував перемоги одна за другою і в підсумку дійшов до фінішної лінії зі стопроцентним результатом (8 очок з 8 можливих) і завоював звання чемпіона міста. А от наступні сходинки сенсаційно посіли дівчатка, які показали хлопцям, як потрібно хотіти перемогти.  В підсумку чемпіонкою серед  дівчаток стала Саблук Світлана, а срібною призеркою Ворощук Анюта (в загальному у них друге і третє місце). Бронза у досвідченої Гнатюк Анюти. Всі ці дівчатка пройшли на чемпіонат області. Повертаючись до хлопців, відзначимо, що другу сходинку посів Шершньов Богдан, а третє місце у Кузнецова Ріната. Окрім призерів серед хлопчиків на чемпіонат області пройшли ще Бабур Назар та Олійник Євген. Також в підсумку троє учасників отримали ще одну приємну для себе новину у вигяді підвищення рівня розряду: Сукачу Іллі присвоєний другий спортивний розряд, а Ворощук Анюті і Кузнецову Рінату треті розряди, з чим їх і вітаємо! Також не обходилась без уваги наймолодша учасниця Баніна Катюша, якій всього 4 рочки, але вона давала бій старшим і набрала в підсумку 3 очка з 8 можливих.

Категорія до 10 років виділялась більш змістовною грою, а партії тривали довше. З перших турів стало зрозуміло, що фавориту Біленькому Максиму цей турнір не видастся прогулянкою – боротьба йшла запекла, і не було явного лідера на протязі всієї дистанції. Найкращі бійцівські якості продемонстрував Валов Максим, який виборов звання чемпіона міста, набравши 6 очок з 8 можливих. 2-4 сходинку розділили між собою троє юнаків, яких розставив по місцях коефіцієнт Бухгольца. Другим сенсаційно виявився третьорозрядник Череп Ельдар, який своєю грою також заслужив підвищення до другорозрядника, третім став Буняк Ярослав, і трішки не повезло Біленькому Максиму – у нього четверте місце. Окрім цих хлопців на чемпіонат області ще пробились Паламарчук Тимур та Стус Орест. Серед  дівчаток поза конкуренцією чемпіонство виборола Копистиринська Анюта, яка ледве не заскочила в загальну призову трійку, срібло на собе приміряла Чесалкіна Ірина, а бронзове вбрання у Лущикової Мирослави. Дівчатка гідно боролись на рівні з хлопцями!

Хочеться привітати всіх чемпіонів і призерів, побажати їм подальшого шахового росту і нових досягнень. А іншим – не вішати ніс, працювати і йти до своїх цілей.

Володимир Вусатюк, головний суддя














0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий