ДИРЕКТОР ЗНОВУ СТАВ КРАЩИМ І ПОКАЗАВ ПРИКЛАД СВОЇМ УЧНЯМ!

У Вінниці відбувся черговий відкритий чемпіонат міста з шахів серед чоловіків та жінок. Змагання пройшли за підтримки міського спорткомітету (голова – Сергій Краєвський) та Федерації шахів Вінниці (президент – Микола Боднар).

В них взяли участь більше 50 кваліфікованих найсильніших шахістів міста над Бугом, районів та міст нашої області. Грали і старі, і малі – всі в одному турнірі за швейцарською системою в 10 турів. Цим і привабливі шахи, адже в одному турнірі (на відміну від інших видів спорту) можуть грати представники різних вікових категорій і статі!

З самого початку змагання суперечка за лідерство велась між директором Вінницької шахової школи, президентом Федерації шахів Вінниці, майстром спорту міжнародного класу Миколою Боднаром і вихованцем школи, майстром спорту і водночас вихованцем М.Боднара 15-ти річним Віктором Матвіїшеним. Обоє виграли по вісім партій і по дві завершили внічию, але додаткові показники виявилися кращими в старшого. Микола Боднар – чемпіон Вінниці!

– Я перед чемпіонатом прихворів – простуда, – розповідає М.Боднар. – Всі мене питали, чи буду я грати в турнірі, бачачи мене хворого і втомленого. Але в мене навіть не було думки не грати. В чемпіонаті Вінниці і Вінницької області я завжди виступав і буду виступати за будь-яких обставин, адже вважаю, по-перше, що потрібно самому підтримувати спортивну форму, а по-друге, показувати власним прикладом свою майстерність вихованцям школи. Розповів про симптоми хвороби своєму товаришу з Калинівки, лікарю, гарному шахісту і прекрасній людині Олександру Штельмаху, який виніс вирок у вигляді 5 уколів і робив мені їх сам в школі всі п’ять днів. Життя стало налагоджуватись. Я почав все впевненіше і впевненіше вигравати партію за партією! Не знаю, звідки беруться сили, але в свої 45 років я відчуваю, що можу звернути гори – шахові гори! Я вже виграв 3 останні турніри поспіль!

Третє і четверте місця теж у вихованців шахової школи Владислава Лукіянчука і Дмитра Щербини. Високе п’яте місце в Олександра Штельмаха з Калинівки, який і сам виступив чудово, і чемпіона вилікував. Шосте в Олега Яворського, сьоме посів Володимир Вусатюк, восьме – Павло Лавренчук (Літин), девяте – Александр Швайгер і десяте – Віктор Гудок. Всі десять призерів показали доволі пристойну гру і заслуговують на похвалу!

Серед жінок боротьба була не менш напруженою, ніж серед чоловіків. Заслужену перемогу здобула Аліна Журавель – 6 очок з 10 можливих. Доволі пристойний результат. Другою стала 13-річна Каріна Степанюк –  надзвичайно здібна учениця вінницької шахової школи, яка багато займається шахами і якій ми бажаємо високих спортивних результатів. А от третє місце серед жінок виборола 75-ти річна Анна Слюсаревська. Браво! В категорії кращі ветерани першість взяли: 1 місце – Павло Жмуцький, 2 місце – Євгеній Большунов, 3 – Володимир Шпіркін. Серед молоді до 12 років: 1 місце – Максим Біленький, 2 місце – Юрій Штомпель, 3 місце – Олександр Жуковський.

Вже стало гарною традицією, що переможців і призерів вінницьких змагань нагороджують «профі». Ось і на цей раз призерів вітав перший міжнародний гросмейстер на Вінниччині, випускник вінницької шахової школи, багаторазовий чемпіон України серед однолітків в різних вікових категоріях від 10 до 20 років, чемпіон Європи серед юнаків до 14 років, бронзовий призер чемпіонату України серед чоловіків, член чоловічої збірної команди України 35-річний Сергій Федорчук.

Турнір пройшов в запеклій і безкомпромісній боротьбі і став генеральною репетицією перед найважливішим змаганням року серед шахістів Вінниччини – чемпіонатом області, який пройде з 9 по 12 лютого 2017 року.

Таблиця:
http://chess-results.com/tnr259067.aspx?lan=11&art=1&rd=10&wi=821

Маша Шахова, прес-аташе ВОФШ

Світлини турніру:

1 коммент. :

Євген Демчук комментирует...

Слюсаревській кандидата...

Отправить комментарий

Оставьте комментарий