ВІННИЦЬКІ ШАХІСТИ «ОЗОЛОТИЛИСЯ» В МУКАЧЕВО

На Всеукраїнському дитячому шаховому фестивалі «Різдвяне Мукачево» юні вінницькі шахісти 6-річний Вова Шафір та 11-річна Катерина Дищук виграли золоті медалі у своїх категоріях, а саме серед хлопчиків до 8 років та серед дівчат до 12 років.

Змагання відбулися 13 – 15 січня у Центральному Мукачівському шаховому клубі. Участь у змаганнях взяли 58 шахістів з Закарпатської, Вінницької, Львівської, Івано-Франківської, Київської, Чернігівської, Миколаївської, Одеської та Хмельницької областей. В складі вінницької делегації було 11 юних шахістів, проте більшості не вдалося «дотягнути» до медалей. Зазначимо, що маленький Вова, не зважаючи на хворобу (хлопчик застудився під час змагань), продовжив боротьбу у турнірі.

– Я вже і не дуже сподівався на успіх, – сказав Вова Шафір. – Проте, вдалося дограти до кінця турніру. Дуже люблю грати в шахи. А ще граю у футбол, тренуюсь у відомій команді «Мрія» Палацу дітей та юнацтва. Але в першу чергу намагаюсь добре вчитися. А навчаюсь я у першому класі вінницької школи 21.

Починаючи з вересня 2016 року всі і в школі, і вдома вважали, що Вова буде займатися футболом, адже в нього добре все виходить, проте за чотири місяці так швидко прогресував у шахах, що невідомо, який спорт йому ближче.

Катерина Дищук займається шахами у ДЮСШ №6 вже п'ять років. Вона здобувала звання чемпіонки області і Вінниці з класичних шахів.



1 коммент. :

илля комментирует...

подскажыте мобильный начальства?

Отправить комментарий

Оставьте комментарий