НА ТУРНІРІ В ГНІВАНІ ДОМІНУВАЛИ УЧНІ ВІННИЦЬКОЇ ШАХОВОЇ ШКОЛИ ТА ЇХНІ НАСТАВНИКИ

Гнівань (Тиврівський район) вже третій рік поспіль відкриває шаховий рух на Вінниччині, провівши відкритий міжобласний турнір. Завдяки підтримці місцевої влади і спонсорів він зібрав 50 учасників, включаючи чотирьох майстрів і близько двох десятків кандидатів у майстри. Головним і незмінним організатором був батько багаторазової чемпіонки та призерки чемпіонатів України серед однолітків Вікторії Біляк – Василь Біляк.

Приїхали спортсмени не лише з міста над Бугом і багатьох районів Вінниччини, але й з сусідніх Хмельницької і Житомирської областей. На змагання завітали голова обласної шахової федерації Юрій Яремчук, голова Вінницької міської федерації Микола Боднар (він же головний суддя змагань), спонсори та міський голова Гнівані Володимир Кулешов, який вручав нагороди переможцям.

Грали в затишному залі Будинку культури. Боротьба тривала 9 турів. На кожен поєдинок учасник отримував 10 хвилин плюс додатково 5 секунд за хід (на електронних годинниках).

Переможцями змагань стали «професіонали», якщо таким гучним словом можна назвати шахістів, які кожен день бачать шахи. Всю дистанцію в горі турнірної таблиці пройшов директор Вінницької шахової школи, міжнародний майстер Микола Боднар, який на власному прикладі показав шахову майстерність молодим шахістам та тренерам. В підсумку він набрав 7.5 очок з 9 можливих (без поразок) і виборов чисте перше місце. Друге місце, показавши потужну і змістовну гру, посів тренер вінницької шахової школи Артур Роєнко. Переможницею серед жінок стала учениця цієї ж школи Аліна Журавель, а кращим шахістом серед молоді до 12 років став теж вихованець школи Олександр Жуковський. Інші місця вибороли: третє в загальному заліку – Павло Лавренчук (Літин), а перше серед ветеранів – Віктор Личкін (Жмеринка).

Загалом було передбачено 10 основних призів, а також нагороди серед жінок, дітей та ветеранів.

Отже, шахове життя на Вінниччині розпочалося! До зустрічі на шахових турнірах в інших містах Вінниччини!

Таблиця:  http://www.chess-results.com/tnr258480.aspx?lan=11&art=1&wi=821.

Маша Шахова, прес-аташе ВОФШ








0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий