2016 рік – найуспішніший для вінниччан!

Підбиваючи підсумки 2016 року, можна сміливо констатувати факт, що 2016 рік був найуспішнішим роком за всю історію шахового життя Вінниччини! Продовжилися розвиток та популяризація шахів у місті Вінниці та області. Шахове життя вирувало: проводилися турнір за турніром, відбувся ремонт Вінницької шахової школи, відбувалося постійне придбання інвентарю, забезпечувалася участь у всеукраїнських турнірах і т.і. Але розповім про все це докладніше.

Головною подією в юнацьких шахах було відкриття в Могилеві-Подільському дитячого шахового клубу «Вацак» (керівник – Андрій Горобець), а також відкриття гуртка в Козятині, який очолив президент Козятинської Федерації Ілля Поліщук. Хочеться побажати нашим новим тренерам наснаги і побільше здібних учнів – тоді результати будуть неодмінно!

Але все ж таки Вінницька міська шахова школа залишається кузнею чемпіонів, і як і в попередні роки переживає справжній шаховий бум. Батьки ведуть і ведуть своїх дітей на шахові уроки. Групи переповнені. Звичайно, це не може не тішити.

До головних подій, а точніше успіхів треба віднести першу в історії дорослих шахів визначну перемогу у клубному командному чемпіонаті України команди «Вінницькі вовки» в складі: Андрій Климчук, Вадим Трегубов, Віктор Матвіїшен, Володимир Вусатюк, Микола Боднар, Олег Биковський, Вадим Разін і Дмитро Фінгєров. Також виграла абсолютну першість України в спартакіаді школярів в Києві збірна команда школярів Вінницької області в складі: Віктор Матвіїшен, Владислав Лукіянчук, Дмитро Щербина, Надія Шпанко, Ірина Іщенко і Аліна Журавель. І, звичайно, 3 золота (класика, швидкі і бліц) нашої молоді в командному чемпіонаті України, який відбувся в Дніпрі. Склад: В.Матвіїшен, В.Лукіянчук, Д.Щербина і Н.Шпанко.

У МДЮСШ №6 проведено велику кількість турнірів всеукраїнського, обласного та міського рівнів. Чого варті тільки два чемпіонати України серед юнаків та дівчат до 14 та 16 років, де наші Віктор Матвіїшен, Надія Шпанко, Владислав Лукіянчук та Ірина Іщенко разом вибороли аж 14 медалей, а також 3-й меморіал А.Ольховського, 16-й чемпіонат ФШВ, меморіал Богатирчука, всеукраїнський турнір «Таланти Поділля», чемпіонат Вінницької області, чемпіонат міста Вінниці, суперфінал області, відкритий командний кубок Вінницької області «Поділля-2016», всеукраїнський дитячий фестиваль «Вінницькі ВЕРЕМІЇ». І це лише великі турніри! А як не згадати численні дитячі змагання (в одному з них взяло участь аж 120 юних шахістів), опени, 12 етапів чемпіонату ВОФШ з швидких шахів, чемпіонати серед ветеранів. Майже в усіх турнірах був обрахунок міжнародного та українського рейтингів.

Міста та райони теж намагались підтримати шаховий рух на Вінниччині. Жмеринська федерація провела два турніри: «Жмеринська весна» та «Жмеринський меридіан». Могилів-Подільська федерація – теж два турніри: відкритий чемпіонат міста та кубок області «Дністер». Козятинська федерація: «Козятин-2016» і чемпіонат області серед ветеранів. Літинська: дитячий командний чемпіонат області і командний кубок області. По одному турніру провели Гніванська, Вапнярська, Барська, Липовецька і Немирівська федерації.

Приємно сьогодні подивитися на будівлю Вінницької шахової школи: відремонтовані фасад і ганок, встановлено пластикові  вікна. Також було придбано велику кількість сучасних шахів та електронних годинників.

Хочу зазначити, що крім міських турнірів вінниччани брали активну участь у різноманітних всеукраїнських та міжнародних турнірах: Вікторія Біляк стала чемпіонкою України зі швидких шахів та бронзовою призеркою з класики серед дівчат до 10 років у Миколаєві. Пристойно виступали вінниччани на турнірах у Києві, Львові, Одесі, Миколаєві, Іллічівську, Червонограді, Мукачевому, Житомирі, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях та у Польщі.

І, звичайно, хочеться з вдячністю згадати тих, чиї ентузіазм, любов до шахів і спонсорська допомога сприяли досягненню згаданих успіхів, руху вперед та прославленню шахової Вінниччини. Це – Юрій Яремчук (президент ВОФШ), Микола Боднар, Володимир Вусатюк, Артур Роєнко, Василь Митурич, Станіслав Дорофєєв, Анатолій Яворський, Михайло Шафір, Валентин Чекай, Геннадій Вацак, Ігор Нижник, Юлія Швайгер, Олександр і Тетяна Матвіїшени, Галина Шпанко, Юрій Гнатюк, Сергій Жуковський, Леся Косіч, Олег Яворський, Євген Копистиринський, Анатолій Ходюк, Андрій Горобець, Костянтин Куба, Василь Біляк, Ілля Поліщук, Віталій Довгань, Дмитро Горбатюк, Дмитро Фіногєєв, Анатолій Кобиль, Володимир Павловський, Олександр Роговий, Віталій Ковальчук, Сергій Кормановський, Анатолій Спірін.

Також дякуємо батькам усіх наших учнів за активну допомогу та підтримку у складному процесі становлення справжніх шахістів.

Микола Боднар, міжнародний майстер з шахів, директор Вінницької шахової школи, заступник президента Вінницької обласної Федерації шахів




4 коммент. :

Патріот комментирует...

Ви - великі МОЛОДЦІ та справжні ПАТРІОТИ Вінниччини і України !!!

Анонимный комментирует...

Молодці!!! Так тримати. Ви найкращі!!!

Unknown комментирует...

Просто красавцы !!!!

Unknown комментирует...

Просто красавцы !!!!

Отправить комментарий

Оставьте комментарий