ВІННИЧЧАНИ НІКОМУ НЕ ДАЛИ ШАНСІВ

В одному з найісторичніших міст України у самому георгафічному центрі України м.Липовець вже в 16-й раз відбувся командний чемпіонат Вінниччини з шахів. В змаганнях прийняли участь аж 12 найсильніших шахових центрів області, що само по собі є великим досягненням шахової Вінниччини. Грали за швейцарською системою в 7 турів. Склад команди: 5 гравців незалежно від віку і статі. Звичайно фаворитом вважалась команда міста над Бугом, адже вінницька шахова Федерація та вінницька дитячо-юнацька шахова школа займають передові позиції не тільки в межах області, але й всієї України. І на цей раз збірна команда Вінниці в складі Олег Биковський, Микола Боднар, Дмитро Щербина, Костянтин Мельников і Анатолій Спірін, вигравши всі матчі (14 очок з 14 можливих), не залишила шансів іншим командам. Але це тільки з погляду на таблицю все було гладко. Інші команди по справжньому кусалися, і кожна перемога давалась вінниччанам непросто. Коментує Микола Боднар, віце-президент Вінницької обласної Федерації шахів:

«Причиною тому є те, що шахи в області розвиваються потужними темпами. В багатьох обласних осередках відкриваються нові шахові клуби, наприклад місяць тому в Могилеві-Подільському відкрився дитячий шаховий клуб «Вацак», в спортивних школах працюють тренери з шахів, а при будинках дітей та юнацтва відкриваються шахові гуртки. І це тільки радує, адже якщо є здорова конкуренція вінницьким шахістам, то від цього виграють всі».

А тепер перейдемо безпосередньо до підсумків. Переможців вже було названо. А от друге місце визначив тільки фотофініш. По 10 очок з 14 можливих набрали Могилівчани і команда Вінницького району. І тільки загальна кількість очок, набраних усіма учасниками команди (20.5 проти 20.0), вивів на друге місце команду м.Могилева-Подільського. Її склад: Андрій Горобець, Мірча Саріван, Валерій Горобець, Михайло Августінов і Костянтин Куба. Третє місце в команди Вінницького району: Віктор Гудок, Алєксандр Швайгєр, Олександр Костенко, Володимир Шпіркін і Євген Большунов. Високе 4-е місце посіли господарі — команда Липовецького р-ну. Не потрапили в трійку призерів надзвичайно сильна команда м.Жмеринки, найдосвідченіша команда м.Козятина, минулорічні призери з м.Калинівки та вперта і непередбачувана команда Літинського району, але тим цікавішим був турнір, в якому весь час зберігалась інтрига.

Гостинні організатори встановили також призи переможцям по дошках. Першу дошку виграв Олег Биковський (Вінниця), переможцем на 2-ій став Артур Роєнко (Жмеринка), на 3-ій Дмитро Горбатюк (Літинський р-н),на 4-ій Михайло Августінов (Могилів-Подільський), і на 5-ій — Дмитро Шкрябій (Козятинський р-н). Організатори в особі Липовецької Федерації шахів (президент Віталій Ковальчук, заступник Олександр Роговий та компанія), міської влади та спонсорів провели турнір на відмінно, про що свідчили гостинний теплий прийом та непогані призи переможцям!

Микола Боднар, президент Федерації шахів м.Вінниці, віце-президент Вінницької обласної Федерації шахів

1 коммент. :

Любитель комментирует...

Опубликуйте, пожалуйста, турнирную таблицу и фотографии 16-го чемпионата области.

Отправить комментарий

Оставьте комментарий