ВІННИЧЧАНИ ПІДКОРИЛИ ДНІПРО

З 22 по 27 листопада в місті Дніпро проходив командний чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат. На даному заході було представлено 8 команд, які складались з чотирьох гравців: три юнаки та одна дівчина 2000 року народження та молодші. Честь Вінниччини захищали найкращі і найдосвідченіші спортсмени: Матвіїшен Віктор (МФ/МС), Лукіянчук Владислав (КМС), Щербина Дмитро (КМС) та Шпанок Надія (МФ/КМС) на чолі з тренером-представником Вусатюком Володимиром, тобто мною. Боротьба розгорнулася в класичних шахах, швидких шахах та блискавичній грі з подальшим загальним заліком по цих трьох дисциплінах.

Організатори і місто зустріли нас привітно. Кожен учасник нашої команди вперше приїхав у Дніпро. Проживали з видом на набережну, можна було милуватись гарними краєвидами широчезного і могутнього Дніпра (річки). Зал для гри був, можливо, трішки замалим, але цей недолік перекривався комфортом і теплом. Також при спортивній школі працював гардероб, де можна було спокійно залишити свій верхній одяг і не переживати за нього. Інформація по ходу турніру надавалась вчасно і в повному обсязі. Головний суддя Ігор Варицький впорався зі своєю роботою на відмінно.

Перейдемо до самих результатів. З самого початку Вінницька команда вважалась фаворитом, що і вдалось підтвердити результатами. Але конкуренція була жорсткою, а боротьба дуже напруженою. Дуже сильні перші дві команди господарів Дніпро-1 і Дніпро-2, а також дуже кусюча і гарна (в складі 2 дівчини) команда Харкова не давали розслабитись ні на секунду.

В турнірі з класичним контролем часу команди розташувались в такому порядку: 1 – Вінниця, 2 – Дніпро-1, 3 – Дніпро-2. В турнірі з блискавичним контролем часу все повторилось: 1 – Вінниця, 2 – Дніпро-1, 3 – Дніпро-2. А от в рапіді відбулись деякі зміни в розташуванні лідерів: 1 – Вінниця, 2 – Дніпро-1, 3 – команда Харкова. В загальному заліку за підсумком трьох дисциплін: 1 – Вінниця, 2 – Дніпро-1, 3 – Дніпро-2. Переможці та призери були нагороджені грамотами та солодкими призами у вигляді шахових тортів.

Абсолютна перемога юних вінниччан! Вони показали прекрасну гру і результат. В підсумку було зіграно 21 матч, з яких 20 було виграно і один завершився внічию з командою Дніпро-1 в швидких шахах. Браво! Молодці! Наша молодь гідно представили Вінниччину і заслужено підкорили Україну!

Тренер-представник Вусатюк Володимир

0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий