У Могилеві-Подільському пройшли «дні шахів і тортиків»

Загальноміський турнір з шахів серед школярів міста Могилів-Подільського започаткував депутат Вінницької обласної Ради Генадій Вацак. Всіх учасників змагань, що відбулись 24-26 листопада, заохотили до звитяг подарунками, здивували «шаховим» тортом-гігантом, пригощали солодощами і соками.

Турнір зібрав у міському Будинку школяра 52 учасника віком від 6 до 14 років. На урочистому відкритті заходу, 24 листопада, у фойє закладу, юних шахістів «зустрічав» торт-гігант вагою біля 20-ти кілограмів і розміром майже метр на метр у вигляді шахової дошки із фігурами, спеціально виготовлений з нагоди події кондитерами Кондитерського Дому «Вацак».

Зі сцени закладу, де відбувались змагання, вітали учасників першості вихованці дошкільного закладу НВК №5: маленькі артисти представили міні-виставу за участю шахового короля та королеви.

– Незважаючи на те, що шахову дитячу школу у Могилеві-Подільському було відкрито лише два місяці тому, тренерський склад забезпечив якісну підготовку для проведення загальноміського турніру – першої особистої першості міста серед школярів, – підкреслив під час урочистостей засновник шахової школи «Вацак» Геннадій Вацак.

За словами заступника міського голови Віталія Кригана, розвиток інтелектуального виду спорту у місті, залучення молоді – гарний почин для відновлення колишньої слави «шахової столиці регіону», адже за часів СРСР і в перші роки незалежності України шахісти з Могилева-Подільського лідирували як на обласних, так і на республіканських змаганнях.

Юних учасників шахових двобоїв підтримували батьки, друзі. Змагання проходили у двох вікових групах – молодшій і старшій. Кожен учасник першості, як заведено у професійному спорті, отримав спеціальний блокнот для запису партій і сувенірну ручку.

– Шахи – гра, яка не має вікових обмежень і підходить навіть для найменших діток, – поділився враженнями від змагань начальник управління освіти міської ради Володимир Коновалов. – Ми спостерігали великий інтерес у дітей до шахів і раді цьому.

Наймолодшій з учасниць – Даринці Майструк – всього 6 років. Але вік не обмежив талановиту дівчинку – вона стала володарем срібної медалі турніру! Чудовий результат показали і старшокласниці СЗШ №1, розділивши між собою призовий п’єдестал.

Головний суддя змагань, кандидат у майстри спорту з шахів, голова міської федерації шахів, директор НВК №4-ліцей Андрій Горобець поінформував про результати змагань. Всі переможці та призери отримали медалі, грамоти і солодощі. Окрему подяку організатори висловили приватному підприємцю Сергію Звєрєву, який доповнив призовий фонд пізнавальними енциклопедіями.

Вдалий почин підтвердив правильність обраного шляху. Відтак, зараз у планах організаторів – участь у міжміських змаганнях, а наступним щаблем стануть обласні і всеукраїнські змагання.
– Плануємо їх проведення зробити традиційними для Могилева-Подільського, – запевнив Г.Вацак.









0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий