ДОСТОЙНИЙ ВИСТУП ЮНИХ ВІННИЧЧАН В ЖИТОМИРІ

Розпочався сезон півфіналів чемпіонатів України серед юних шахістів. А відкрив цю серію півфінал до 12 років, який проходив у місті Житомир. Отже, з 30 жовтня по 6 листопада за компактними шахівницями розгорнулися грандіозні баталії, в яких прийняло участь аж 147 юних шахових дарувань України, з них 101 хлопчик і 46 дівчаток.

Змагання проходили в приміщенні готелю «Україна», іноді складалось враження, що дітям трішки тіснувато грати в конференц-залі, але зате затишно і тепло, а тренери і батьки мали можливість, не покидаю приміщення, скуштувати смачну філіжанку кави і користуватись wi-fi інтернетом. Я не просто так звернув увагу на можливість не покидати приміщення, адже майже на протязі всього періоду погода була не дуже «льотною». Але в останні дні вона нам посміхнулась, і ми отримали можливість познайомитись з містом, його скверами, парками і музеями. Житомир в цьому плані порадував, і при цьому він і надалі розвивається. Отже, незважаючи на погану погоду, враження від турніру склались позитивні, а організаторам можна поставити найвищу оцінку.

Перейдемо безпосередньо до самих змагань. Вінницька делегація  налічували сім юних шахістів. Треба зауважити, що всі наші дітлахи, окрім Каті Дищук, були молодшими за віком своїх суперників, хто на рік, хто 3, а хто і на 4! В турнірі хлопчиків ритму нашим задавав Жуковський Саша, він набрав 5 очок з 9 і посів 39 місце, показавши при цьому доволі міцну гру. Слідом за ним на 43 місці розмістився ще юний Біленький Максим, який також набрав 5 очок. В активі у Жуковського Міші 4 очка і в підсумку 64 місце. У дівчаток на протязі турніру добре йшла Чесалкіна Ірина, приємно здивувавши своєю грою, в підсумку 4,5 очка і 23 місце, їй майже вдалось виконати 1 розряд. Слідом за нею на 25 місці розмістилась досвідчена Дищук Катерина в активі якої теж 4,5 очка. Їй трошки не вдалась гра в другій половині турніру. На 31 позиції Журабаєва Софія. Це її перший виїзний турнір та ще й такої величини, так що 4 очка для першого разу доволі таки добрий результат. І замкнула наших, сама юна представниця як серед вінниччан, так і взагалі в турнірі, Копистиринська Анюта (7 років), вона набрала 3,5 очка і розмістилась на 33 місці. Гарний результат для неї. Як оцінити виступ юних вінничан? Звичайно, як відмінний! Всі здобули безцінний досвід для подальшого росту і підвищення своїх результатів.

Вусатюк Володимир, тренер-представник вінницької делегації







0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий