ФЕЄРИЧНИЙ УСПІХ ВІННИЦЬКИХ ШКОЛЯРІВ-ШАХІСТІВ!

Одного сонячного осіннього ранку у моєму кабінеті пролунав телефонний дзвінок. Піднімаю слухавку і чую голос заступника начальника відділу фізичної культури і спорту обласного управління освіти Вінницької області: «Здравствуйте, Николай Николаевич. Пришел регламент по шахматам в рамках V Спортивных игр школьников Украины. Соревнование состоится через две недели в Киеве. У нас есть возможность финансировать команду. У Вас есть дети 2000 года рождения и младше?» Не вагаючись ані секунди я відповів: «Поїдемо обов’язково. У нас є команда і досить непогана. В трійку точно попадемо!». «Отлично, собирайте детей и приходите со списком за документами», – почув я.

Чому я не вагався? Ну, по-перше, командні змагання завжди відзначаються цікавішою боротьбою (на мій погляд), ніж особисті – більше адреналіну. По-друге, до Києва недалеко (якихось 3 години дороги). По-третє, змагання мали тривати 3 дні і діти пропускали всього 1 день шкільних занять, а мені теж простіше було відпроситися з роботи на один день. Зважаючи на те, що можна зібрати сильну команду і поборотись за медалі, виходилоь, що «усі зірки cходяться».

Порадившись з Володею Вусатюком, учні якого мали складати кістяк команди, ми, не довго думаючи, склали список: Віктор Матвіїшен, Владислав Лукіянчук, Дмитро Щербина – юнаки, Надія Шпанко, Ірина Іщенко, Аліна Журавель – дівчата. Усі «бійці» – діючі або в минулому чемпіони та призери юнацьких чемпіонатів України, і лише Діма – 5-й на Україні серед однолітків цього року. Зателефонували батькам, поговорили з дітьми: усі погодились брати участь у змаганнях! І ось настав день, коли  ми (шість спортсменів та два тренера – я і В.Вусатюк)  вирушили до столиці боротися за перемогу. Розповім про регламент. Змагання відбувалися у 4-х турнірах: юнаки грали у швидкі шахи (стінка на стінку) окремо від дівчат і дівчата, відповідно, окремо від хлопців; бліц відбувався за тією ж системою. За підсумками цих 4-х турнірів визначався абсолютний чемпіон і призери. Поборотися за звання найкращих школярів-шахістів України приїхали 14 команд з 13 областей та Києва.

Почали зі швидких шахів. Наші хлопці задали шаленого темпу виграючи матч за матчем, тим самим показуючи приклад дівчатам. Отже, 6 перемог поспіль і нічия в останньому турі забезпечили впевнену перемогу юнаків. Дівчата на старті два матчі звели в нічию, але потім усі матчі виграли. Такого ж результату досягли молоді шахістки Одеської області, але завдяки набраній більшій кількості особистих очок першість була за нами. Отже, два перших місця вже є! У програмі з блискавичної гри вже задавали темп дівчата. Усі 7 виграних матчів – це впевнена перемога! Хлопці трохи на старті загальмували, але потім взяли себе в руки і, вигравши усі наступні матчі, теж вибороли золото! Отже, наші хлопці і дівчата зайняли перші місця у всіх 4-х програмах! І стали абсолютними переможцями! Вінницька шахова школа вкотре продемонструвала надзвичайно високий рівень гри юних шахістів. Наполеглива праця дітей, самовіддана робота тренерів, активна допомога батьків, надійний тил в особі Вінницького міського спорткомітету (голова Сергій Краєвський) – надійна запорука успіху вінницьких вихованців. Вітаємо наших молодих героїв шахівниці, їх тренерів та батьків, а також людей, які були причетні до цієї визначної перемоги. Також вітаємо президента Вінницької обласної Федерації шахів Юрія Яремчука, який вже три роки активно сприяє розвитку шахів на Вінниччині і, звичайно,  причетний до наших високих досягнень.

Другу сходинку посіли дітлахи з міста Одеси. Третє почесне місце розділили між собою школярі Києва та Житомирської області.

Усі переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами. Школярів вітали та нагороджували доктор юридичних наук, професор, академік Академії наук Вищої школи України, ректор Міжрегіональної академії управління персоналом Микола Курко та т.в.о. Голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Віктор Павленко.

Таблиці:
Загальні командні результати
3+2 – дівчата
3+2 – юнаки
10+5 – дівчата
10+5 – юнаки
 
Микола Боднар, міжнародний майстер, директор МДЮСШ №6








3 коммент. :

Анонимный комментирует...

Мало де є така сильна школа як у Вінниці!!!! Молодці наші дітки і тренери!!!!!!

Анонимный комментирует...

Було б ще цікаво дізнатися результати виступів по дошкам у хлопців і дівчат, є така можливість?

Анонимный комментирует...

Молодці!! Вінниця найкраща!! Так тримати!!

Отправить комментарий

Оставьте комментарий