НАВЧАЛЬНИЙ РІК ПОЧАЛИ 2- і 3-РОЗРЯДНИКИ


«За допомогою гри в шахи, у школярів зміцнюється та розвивається пам'ять, мислення та зосередженість. Під час шахових партій учні подумки відтворюють шахові положення, продумують ходи наперед та починають мислити математично».
8-9 жовтня пройшли кваліфікаційні турніри серед шахістів 2 та 3 розрядів (8 турів по 30 хвилин кожному). Обов’язкова умова участі у турнірі записувати партію - це правильне рішення тренерського колективу, адже після турніру молоді шахісти зможуть проаналізувати партії з своїми тренерами і попрацювати над помилками.

У турнірі для 3 розряду приймали участь 25 шахістів. Гра проходила у рівній боротьбі. Після 4 туру тільки Тодоренко Юра мав 4 з 4, але на жаль на другий день йому важко було впоратись з емоціями, тому лише 5 з 8. Норма 2 розряду не підкорилась нікому, але як і в кожному турнірі були свої переможці, а саме Швець Вікторія. Місця розподілились наступним чином (в дужках загальне місце у таблиці):

Юнаки

1.(2)Стрельбицький Володимир – 6 очок (Шафір М.В.)
2.(3)Горобець Олександр – 6 очок (Яворський А.П.)
3.(4)Семеніхін Максим – 5.5 очок (Роєнко А.О.)

Дівчата

1.(1)Швець Вікторія – 6 очок (Шафір М.В.)
2.(8)Бондар Альбіна – 5 очок (Вусатюк В.О.)
3.(15)Мельник Дар’я – 4 очка (Жмеринка/РоєнкоА.О.)

У турнірі для 2 розряду грали 12 шахістів. Впевнену перемогу здобув Хіміч Микола, який показав дорослу і стабільну гру. Він єдиний, хто виконав 1 дорослий спортивний розряд. Також варто відмітити гру одної з наймолодших учасниць турнірів 7-річної Копистиринської Анни, яка після першого дня займала 2 місце, та Чесалкіну Ірину, яка дуже старалася, але на жаль їй не вистачало часу. Місця розподілились так:

Юнаки

1.(1)Хіміч Микола – 7.5 очок (Чекай В.Ф.)
2.(2)Станіславський Богдан – 6 очок (Шафір М.В.)
3.(3)Валов Максим – 5 очок (Роєнко А.О.)

Дівчата

1.(4)Копистиринська Анна – 4.5 очка (Роєнко А.О.)
2.(10)Лущикова Мирослава – 2очка (Яворський А.П.)
3.(12)Чесалкіна Ірина – 1очко (Яворський А.П.)

Артур Роєнко, головний суддя змагань





0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий