ПРИЗЕРІВ «ПІВДЕННОГО БУГУ» НАГОРОДИВ ГРОСМЕЙСТЕР

В Вінницькій шахово-шашковій школі відбувся традиційний шаховий турнір «Південний Буг-11». Вже в одинадцяте поспіль навчальний рік шахісти починають не з отримання теоретичних знань, а з придбання практичних навичок. І це правильно, адже влітку більшість шахістів менше займаються шахами, а ніж в інші пори року, тому що віддають перевагу відпочинку, і після літніх канікул і відпусток кожного цікавить питання: «А в якій я формі?».

Пограти в шахи прийшло більше півсотні шахістів різної кваліфікації і віку. Явних фаворитів не було, тому змагання тривало в цікавій, впертій і безкомпромісній боротьбі. З перших турів лідерство захопив молодий КМС, вихованець Вінницької шахової школи Дмитро Щербина – 5 очок з 5 можливих. І навіть поразка в 6 турі від А.Ходюка не завадила Дімі зібратися і фінішувати першим. Хочеться наголосити, що в свої 13 років Щербина вже добився значних успіхів в шахах: 5-й на Україні серед однолітків, чемпіон Вінниччини та Вінниці з швидких шахів та блискавичної гри серед чоловіків, багаторазовий переможець і призер обласних та Всеукраїнських турнірів. І ось черговий успіх! Вітаємо Дмитра і бажаємо подальших успіхів! Друге місце виборов, показавши надійну і впевнену гру, вінниччанин, рейтинг-фаворит Олег Яворський, третє – в Алєксандра Швайгєра (Вінниця). Місця з 4 по 6 посіли жмеринчани: Анатолій Ходюк, Олександр Мацера і Владислав Полігас, що свідчить про високий рівень Жмеринських шахів. Також слід відмітити шахістів, які посіли високі місця і показали сильну і пристойну гру: 7 місце – Олександр Штельмах (Калинівка), 8 – Володимир Лопатюк (Вінниця), 9 – Дмитро Фіногєєв (Літин), 10 –Віталій Процюк (Калинівка), Анатолій Добржанський, Олексій Рубан, Ілля Поліщук (всі – м.Козятин), Дмитро Горбатюк, Олеся Горбатюк, Вікторія Біляк, Вікторія Швець (Хмельницький), Михайло Жуковський, Віктор Бузько, Володимир Яковець.

Організатори запросили нагородити переможців вінниччанина, колишнього вихованця Вінницької шахової школи, міжнародного гросмейстера Сергія Федорчука, в якого була перерва між відповідальними турнірами, і який люб’язно погодився. Сподываюсь, що побачивши живого «гроса»,  молоді вінниччани почнуть займатись шахами з потрійною енергією і бажанням, щоб стати такими,  як Федорчук і прославляти наш рідний край і Україну!

Таблиця турніру: http://www.chess-results.com/tnr237045.aspx?lan=11&art=1&rd=10&wi=821

Маша Шахова, чемпіонка України













2 коммент. :

Анонимный комментирует...

кажись чемпионат города и области по быстрым шахматам и блицу выиграли совсем другие люди, а не Дмитрий Щербина.

Анонимный комментирует...

Димас красава!

Отправить комментарий

Оставьте комментарий