Шахове святкування Дня Незалежності!

Ну от, літо підходить до завершення, час вже переключатися на робочий режим і виходити з літньої шахової сплячки. Припала можливість розворушити свої думки в прекрасному турнірі в честь святкування 25-ї річниці Дня Незалежності України. Сонячний суботній ранок, 20 серпня, зустрів учасників біля архітектурно вишуканої будівлі спортивної школи №6. Одразу розгорнулась чудова картина, на якій 45 відданих послідовників наймудрішої гри (не враховуючи групу підтримки), сповнені емоцій з посмішкою вітаються і одразу розпочинають захоплюючі діалоги, серед них і малеча і більш старше покоління.

Реєстрація завершується, кожний починає боротись зі своїми емоціями, хтось з передстартовим «мандражом», хтось  з великим бажанням нарешті сісти за шахівницю і розпочати бій розумів, характерів та емоцій. Не встигли отямитись, як позаду вже декілька турів, тільки набрали оборотів, як вже фінішна пряма. Кожен намагається зібрати волю в кулак і зробити колосальний вибух польоту фантазії , для отримання як творчого так і спортивного задоволення. Ну от і все, в обідню пору неділі 21 серпня, хтось з полегшенням, а хтось зі смутком що турнір завершився, очікують підведення підсумків.

Перемогу святкував гість з Житомира, міжнародний майстер Володимир Ревуцький, в активі якого 8,5 очок з 10 можливих. Таку ж саму кількість очок набрав сильний КМС з Вінниці Олег Яворський, який поступився своєму більш досвідченому опоненту тільки по додатковому коефіцієнту і в результаті посів друге місце. Трійку замкнув молодий Вінничанин Щербина Дмитро, КМС та учень спортивної школи, який вже добряче наступає на п’яти старшим. Кращою серед дівчат виявилась Іщенко Ірина, іншим дівчатам важкувато було з нею конкурувати, друге місце у Степанюк Каріни а третє у Біляк Вікторії, всі вони учениці спортивної школи. Як це чудово, коли дівчата грають в шахи, вони прикрашають кожен турнір. В категорії ветеранів першість здобув Бузько Віктор КМС з Козятина, друге у Большунова Євгена КМС з Вінниці і третє у Фіногєєва Дмитра КМС з Літина, вони завжди готові поділитись своїм досвідом. Також були нагороджені діти до 12 років, кращим серед дітей виявився Станіславський Богдан, на другому місці Валов Максим і третє у Яремчука Володимира, всі вони дуже перспективні вихованці спортивної школи. Також на турнір було встановлено два спеціальних приза по рейтингу. В категорії шахістів з рейтингом до 1900 впевнену перемогу здобув Жуковський Михайло, за літо він добавив в силі гри. В категорії шахістів з рейтингом до 2100 кращим виявився досвідчений Бурлачук В’ячеслав.

Дякую всім за цих два прекрасних дня шахових баталій, з таким чудовим складом учасників судити турніри одне задоволення. До зустрічі на наступних змаганнях.

Володимир Вусатюк, головний суддя










0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий