В КОЗЯТИНІ ВДРУГЕ ПОСПІЛЬ ГРАЛИ В ШАХИ


«Комбінація – душа шахів»
Олександр Альохін, 4-й чемпіон світу
Козятинська шахова Федерація (президент Ілля Поліщук) вже вдруге за останні декілька тижнів зібрала шахістів пограти в шахи, на цей раз на турнір «Козятин рапід-2016».

Умови проведення були більш-ніж чудові: новий та гарний конференц-зал Козятинського залізничного профтехучилища, якісний інвентар з електронними годинниками створювали дійсно святкову атмосферу та сприяли показу творчої гри. Грали і майстри, і школярі, всі в одному турнірі за швейцарською системою в 9 турів з обрахунком міжнародного рейтингу з рапіду.

З перших турів розвернулась цікава і безкомпромісна боротьба. Після екватору турніру в лідери вийшов чемпіон України серед юнаків до 10 та 12 років, 10-річний Семен Мітусов з Краматорська (Донецька обл.). Гра Семена була цікавою, майже в кожній партії в дебюті він жертвував пішака і грав на ініціативу. За такої гри в юнака відразу з'явились прихильники, які прискіпливо стежили за його грою і вболівали за нього. Але напевно відсутність належного досвіду далася взнаки, і юний краматорчанин збавив оберти на фініші.

Виграв турнір досвідчений міжнародний майстер Микола Боднар (Вінниця), який точно розподілив свої сили на всю дистанцію – 8 очок з 9 можливих. Друге місце теж в міжнародного майстра Віктора Гудка (Вінниця) – 7 очок. Третє виборов теж вінничанин Георгій Галич – 6.5 очок. Навіть посівши 4 місце, Семен Мітусов (6.5 очок) може занести його собі в актив. Високе 5 місце в Анатолія Ходюка (Жмеринка), 6 – в Олександра Швайгера (Вінниця). Серед жінок кращою стала Олеся Горбатюк (Літин-Вінниця). Серед ветеранів кращим був Володимир Шпіркін (Вінниця).

Шахові осередки на Вінниччині продовжують проводити турніри, тим самим розвиваючи шахи, і це не може не радувати.


Маша Шахова, гросмейстер







0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий