У відкритому шаховому турнірі просто неба малюки дали бій майстрам

У Вінниці продовжили традицію організації шахових змагань просто неба. 19 липня в районі Лісопарку, у дворі поруч з «літаком» відбувся відкритий турнір, присвячений Дню шахів в Україні. До гри могли приєднатися всі охочі. Також для глядачів і усіх бажаючих були підготовлені комплекти шашок для тренувальних партій. На старт вийшли і ветерани, і титуловані юні спортсмені, і молодшокласники, і навіть один дошколярик – 6-річний Володимир Шафір, який змагається в турнірах, починаючи з трьох років.

Фаворитами вважалися призери всеукраїнських і обласних змагань 16-річні Андрій Вічавський і Владислав Бушменьов, 15-річний Павло Назаренко, 13-річний Євгеній Шафір і досвідчений майстер спорту з шашкової композиції Дмитро Малай. Сюрпризів можна було очікувати й від чемпіонів Вінниці серед юнаків 8-річного Ореста Стуса і 11-річної Анастасії Турбовець.

Спортсмени провели п’ять турів за швейцарською системою. Вирішальним у плані боротьби за перемогу в турнірі виявився поєдинок між чемпіоном області серед юнаків до 14 років Євгеном Шафіром і ветераном інтелектуальних ігор Дмитром Малаєм. Юнак здобув матеріальну перевагу, яку технічно реалізував в ендшпілі. В підсумку Євгеній Шафір став чемпіоном – 4,5 очки з 5 можливих. На другому місці Дмитро Малай. Третім несподівано для багатьох став 11-річний Богдан Станіславський, який у вирішальній партії за «бронзу» в ендшпілі здолав віце-чемпіона області серед юнаків до 16 років Андрія Вічавского. Вони обидва набрали по 3,5 очки, а долю бронзової медалі визначила особиста зустріч.

Нагородження провів організатор змагань Іван Івацко – майстер спорту з шашкової композиції. Нагороди, шахові журнали і солодощі отримали всі учасники змагань, а також юні глядачі та дівчатка, які поруч грали в шашки. Медалі і комплекти шахів у подарунок вручили першим трьом призерам.






0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий