ВІДКРИТИЙ ТУРНІР ДО ДНЯ ШАХІВ ВИГРАВ СІМЕЙНИЙ ДУЕТ ГОРБАТЮКІВ З ЛІТИНЩИНИ

У МДЮСШ № 6 Вінниці відбувся традиційний відкритий турнір, присвячений міжнародному Дню шахів, який святкують шахісти всієї планети 20 липня. Змагання зібрало рівно півсотні спортсменів. Серед них були і діти, і дорослі. Існувало лише обмеження за силою – кандидати у майстри з рейтингом вище початкового (2100 одиниць ЕЛО) і майстри спорту не допускалися. Значну частину змагань лідирував досвідчений кандидат у майстри спорту, чемпіон області серед ветеранів, тренер з с.Дашківці (Літинський район) Дмитро Горбатюк. Все ж першою до фінішу вдалося прийти... його дочці Олесі Горбатюк, яка набрала 7,5 очки з 9 можливих. Батько відстав на пів-бала і здобув срібну нагороду. Також 7 очок набрав досвідчений кандидат у майстри спорту Володимир Лопатюк, але в нього виявився гіршим додатковий коефіцієнт Бухгольця.

Головний суддя змагань суддя національної категорії Станіслав Дорофєєв відмітив цікаву і пристойну гру окрім призерів також молодих шахістів: Віталія Дудника (Жмеринка), Аліни Журавель, Миколи Хіміча та Олександра Жуковського (всі - Вінниця), а також досвідчених Анатолія Спіріна (Вінниця), Дмитра Фіногєєва (Літин), Віталія Процюка, Ігора Ільїна (обоє - Калинівка).

Коментує Микола Боднар, президент Федерації шахів м.Вінниці: «Формат, за яким ми проводимо вже третій турнір за останній рік, вдало прижився. Адже за відсутності сильних шахістів, а саме гравців з українським рейтингом більшим за 2100 пунктів, можливість проявити себе отримали шахісти, яким поки що не під силу боротися на рівних з майстрами і міцними КМС-ами. В крайньому випадку ми отримуємо тільки позитивні відгуки про такий формат».

Таблиця турніру.

Михайло Шафір, прес-аташе ВОФШ
Маша Шахова





 

4 коммент. :

Анонимный комментирует...

Звичайно, подяка організаторам за такий цікавий турнір!!!! Де діти і дорослі шахісти могли помірятись силами з суперниками приблизно одного (свого) рівня. Але одне зауваження: якщо було оголошено що грають шахісти з рейтингом до 2100, то і мали грати 100% шахістів з таким рейтингом!! :-)

Анонимный комментирует...

Возможно имеет смысл проводить два паралельных турнира? Один до 2100, второй 2100+. Конечно же если на второй турнир соберутся игроки.

Анонимный комментирует...

Нехай грають всі в одному турнірі (буде цікавіше). Але ті, хто має рейтинг вище заявленого, хай виступають ПОЗА КОНКУРСОМ і не впливають на розподіл місць та призів. Так буде чесно і справедливо !

Unknown комментирует...

дякую за підказку, наступного разу так і зробимо!

Отправить комментарий

Оставьте комментарий