ШАХІСТ З МОГИЛЕВА-ПОДІЛЬСЬКОГО ВИГРАВ ВСЕУКРАЇНСЬКУ СПАРТАКІАДУ ДЕПУТАТІВ І ЗДОБУВ ПОТІВКУ НА ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

В Чорноморську (Одеська область) з 6 по 11 червня відбувалася перша Всеукраїнська спартакіада серед депутатів всіх рівнів. Вінниччина була представлена у всіх п’яти видах спорту. Команда була сформована обласною організацією спорттовариства «Спартак» за підсумками аналогічних обласних змагань.

– В загальному заліку ми посіли 11-е місце серед 17 команд, включаючи Донецьку область. В футболі вінниччани посіли 7-е місце, у волейболі – 10-е, в настільному тенісі – 8-е. А чемпіоном з шахів став кандидат у майстри спорту Андрій Горобець, депутат Могилів-Подільської міської ради, – розповів голова обласної організації спорттовариства «Спартак» Дмитро Лукавий.

Андрій Горобець провів 15 партій – 14 виграв і лише одного разу зіграв внічию. Хоча кілька разів він мав дуже сумнівні позиції, адже в змаганні грали п’ять сильних кандидатів у майстри спорту. Андрій Горобець є триразовим чемпіоном Вінниччини з класичних шахів.

– Андрій Горобець здобув путівку на чемпіонат Європи серед депутатів. Безумовно, перемога йому дісталася нелегко. Втім, він все ж спромігся повторити успіх збірної Вінниці, яка нещодавно також в Чорноморську виграла командний чемпіонат України, – сказав виконавчий директор обласної федерації шахів Микола Боднар, який, як і Андрій Горобець, родом з Могилева-Подільського.